Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

Apeks er favoritter før vårens PUBG-sesong i Telialigaen

Kommentator «Eiefant» tror andreplasslaget fra i fjor blir utrolig vanskelig å matche.

Lauri Ellilä/LanTrek

Etter en lengre pause er det omsider klart for mer Playerunknown's Battlegrounds i Telialigaen. Onsdag kveld går startskuddet for en ny sesong, og i vår som i høst skal 16 lag kjempe om å få kalle seg Norges beste i PUBG.

Før vi finner ut hvem det blir skal lagene gjennom seks runder med kamper, etterfulgt av en actionfylt finaleuke. Vi har tatt en prat med kommentator og PUBG-ekspert Stian «Eiefant» Storrvik, for å finne ut hvem han tror kan trekke det lengste strået.

Vårens første PUBG-runde i Telialigaen går onsdag 10. mars. Du kan følge kampene på Twitch-kanalen til Gamer.no, fra klokken 19:00 hver kampdag.

– Apeks er favoritter igjen

Apeks har hentet inn «TekkerZ» siden forrige sesong.
Privat

Øverst på «Eiefant»s liste over forventede topplag er Apeks. Høstsesongens andreplasslag er ute etter revansj, og uten erkerival GameFraym i veien ligger alt tilsynelatende klart for at Apeks kan gjøre det stort.

– Apeks er nok nødt til å være favoritter igjen. Siden sist gang har de hentet inn «TekkerZ», og har sett sterkere ut i norsk sammenheng denne vinteren enn noen gang, påpeker Storrvik og fortsetter:

– I fjor tapte Apeks i stor grad på grunn av én serierunde, som ødela formen de hadde bygget seg opp. Det var et ekstremt sterkt GameFraym, med «TekkerZ» i spissen, som ødela for dem og nå er ikke det laget på plass denne sesongen. Jeg tror det høye gjennomsnittsnivået til Apeks blir utrolig vanskelig å matche over så lang tid som Telialigaen varer.

Apeks kan imidlertid ikke forvente å få noe gratis denne sesongen, og «Eiefant» trekker frem både Norsemen Hkraft og Celestial Gaming som sterke konkurrenter. Førstnevnte leverte sterkt mot norsk motstand i Weezee Open forrige uke – en turnering Apeks for øvrig vant – og har også prestert godt internasjonalt.

Her er lagene som er med i PUBGs vårsesong i Telialigaen.
Telialigaen.no

– Den naturlige utfordreren til Apeks er Norsemen Hkraft, som tidligere het Nordic Fury. De har levert solid internasjonalt og har hatt en stigende prestasjonskurve helt siden de ble et lag. Med «Herkii» på laget har de blitt mer stabile, og samtidig hevet toppnivået sitt, konstaterer kommentatoren.

Mange utfordrere

Ved siden av de tre nevnte lagene er det flere som kan være med å kjempe om topplasseringene. Allan Oil stiller for eksempel med både stjernespilleren «ivel» og den tidligere norgesmesteren «Flow1e», en kombinasjon «Eiefant» har troen på.

Novados – et annet kjent navn i norsk PUBG – kommer rett fra en solid 3. plass i Weezee Open, og vil etter alt å dømme ta med seg mye selvtillit før sesongstarten i Telialigaen. «Eiefant» trekker også frem Playwell (tidligere Sickhouse, journ.anm) som en potensiell kandidat til å skape trøbbel for topplagene.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Playwell har gjort en del endringer, og hentet opp et par spillere fra 5Strategy, som rykket ned. Det er nok en sterk lineup som møter opp, og selv om de kanskje ikke slåss om de aller øverste plassene bør de kunne utfordre de forventede topplagene, spår Storrvik.

Også blant de øvrige lagene blir det tøff konkurranse, med faren for nedrykk som lurer mot bunnen av tabellen. «Eiefant» plukker imidlertid ut et par lag som han tror skal klare å holde på plassen i 1. divisjon.

– Jeg forventer at Airliners, Uncut og Oilers skal klare å holde plassen sin, men de vil få det tøft da for eksempel In Before ser veldig sterke ut. Jeg er spent på å se om Awob og Major klarer å holde nivået, og jeg er spent på å se om Bifrost har gjort de nødvendige endringene for å unngå å gå ned.

Det hele begynner altså i kveld, med sesongens første fem kamper. Du kan følge runden direkte på Twitch-kanalen til Gamer.no, fra klokken 19:00.

Siste fra forsiden