Sluttspillet i Telialigaen - Counter-Strike

Apeks motbeviste alle og vant Telialigaen Counter-Strike

Overrasket Nordavind i intens finale med alle tre kartene.

Apeks er seriemester for andre sesong på rad.
Sindre Stien/Good Game

Apeks er seriemester i Telialigaen Counter-Strike for andre sesong på rad, etter å ha slått Nordavind 2-1 i finalen søndag. Dermed står det 2-0 i duellen mellom Apeks og Nordavind, som har møtt hverandre i to finaler på rad.

Nordavind totaldominerte første kart Inferno, før de gikk over til Overpass hvor Apeks startet godt i begge omgangene, og kom seg opp på 14 runder mot Nordavinds åtte. Fra der snudde Nordavind totalt, og tok de neste fire rundene før Apeks fikk sin 15. runde. Nordavind kjempet seg så tilbake til overtid. Apeks tok kontroll i overtiden og vant 19-16.

På siste kart Mirage totaldominerte Apeks første omgang og vant 11-4, før de plukket de tre første rundene i andre omgang. Etter det fikk Nordavind fotfeste i kampen på nytt og karret seg til ni runder, før Ole «Marcelious» Langan vant en nærmest umulig runde, og Apeks fikk 15 runder. I aller siste runde var spenningen til å ta og føle på, men Apeks gikk seirende ut av den og vant kampen.

Se kampen i opptak på VGTV »

– Litt sånn ut av kroppen-følelse

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Pål «Polly» Kammen
Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Anders «aNdz» Kjær

Anders «aNdz» Kjær var en veldig lettet mann etter seieren. Han forteller at det er helt uvirkelig når Gamer.no spør om hvordan det føles.

– Jeg har ikke klart å samle meg enda. Den følelsen når man leder 14-4 og samme hva som skjer så kommer vi til å gi dem noen runder, siden vi ikke er så erfarne når det kommer til stresset. Vi var definitivt påvirket mot slutten der. Litt sånn ut av kroppen-følelse. Enormt kul opplevelse.

Anders «aNdz» Kjær var i ekstase etter seieren mot Nordavind.
Sindre Stien/Gamer.no

Kjær forteller hva det betyr for klubben å vinne nok en gang.

– Det er absolutt litt ekstra stas. For oss var det veldig viktig å slå Nordavind nå i finalen. De var klare favoritter, og det viser at vi er så utrolig sterke mentalt. Jeg unner guttene mine dette, å få kjenne på følelsen av å slå et så bra lag. Et lag som definitivt har store profiler som har gjort store ting. Det viser at vi kan.

Kjær har tidligere uttalt at laget skal bli gode til å tape. Nordavind vant første kart, og likevel mistet ikke Apeks motivasjonen videre i kampen.

– Den mentale styrken vår er helt enorm. Det er noe vi hatt ekstrem fokus på, og det har alle lagene mine hatt fokus på. Nå har vi hatt enda mer. Selv om vi leder 8-2 på Overpass så har vi tapt et par runder vi absolutt ikke skal tape, og da har vi den mentaliteten at om det skjer noe dritt så glemmer vi det, og går videre. Vi har alltid tro, uansett hva.

Kjær uttalte tidligere i vinter at laget siktet seg inn på å bli blant de 30 beste lagene i verden. Han mener at de er på god vei.

Les også
– Håndplukket spillere som passer best sammen i et lag

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

– Absolutt. Vi ser at det arbeidet vi gjør fører til tilfredse spillere, fornøyde spillere som vil og gir alt. Selv om vi taper på Inferno så har vi stålkontroll på Overpass og Mirage. Vi er utrolig sterke og jeg føler det har båret frukter på en fantastisk måte, og ser frem til veien videre, avslutter Kjær.

Helt forferdelig

Håkon «hallzerk» Fjærli i Nordavind var tydelig skuffet når Gamer.no spurte om hva han tenkte etter tapet.

Håkon «hallzerk» Fjærli var veldig skuffet etter tapet.
Sindre Stien/Gamer.no

– Det er veldig kjipt. Det er helt krise faktisk. Ikke akseptabelt. Vi må fikse dette til neste kamp, fortalte Fjærli.

Han forteller videre om hva som skjedde på Overpass.

– Terroristsiden vår var helt elendig på starten, men så fikk vi et par runder og reddet oss litt inn i kampen. I andre omgang så følte vi oss selvsikre på at vi skulle klare å komme tilbake i matchen, før vi mistet det totalt igjen på overtiden.

Apeks totaldominerte Nordavind på Mirage i første omgang. Fjærli skjønner ikke helt hva som skjedde.

– Helt forferdelig på terroristsiden. Den må vi jobbe med, vi gjorde mye dårlig. Alt kunne vært bedre, avslutter Fjærli.

Siste fra forsiden