Telialigaen - Counter-Strike: GO

Apeks sikret seg sin tredje strake Telialigaen-tittel

Drømmefinalen ble en nervepirrende affære.

Petter Elstad/Telialigaen

OSLO (Gamer.no): Apeks er Telialigaen-mestere for tredje året på rad. Det ble klart etter en nervepirrende 2-1 seier over Nordavind i finalen. Dermed sikrer Apeks seg 75 000 kroner og nok en pokal i premieskapet.

SLIK ENDTE TELIALIGAEN: COUNTER-STRIKE HØSTEN 2019

Vis mer

1. plass: Apeks - 75 000 kroner
2. plass: Nordavind - 45 000 kroner
3./4. plass: Riddle - 15 000 kroner
3./4. plass: Stabæk Momentum - 15 000 kroner

Drømmefinalen ble nok en gang et faktum etter at Apeks kontrollerte seg videre mot Stabæk Momentum, mens Nordavind snudde sin semifinale mot Riddle. Den skulle vise seg å bli høydramatisk.

Vekselsvis dominans

Apeks tok raskt kontroll og vant det første kartet Dust 2 16-10. Men Nordavind, som i løpet av sluttspillet har vist en sterk mentalitet, hentet seg inn i kampen igjen med et tilsvarende resultat på Nuke.

Alle tre kartene måtte til og det hele skulle avgjøres på Overpass. I samme stil som på Dust 2 opparbeidet Apeks seg raskt en 7-2 ledelse før Nordavind tok en taktisk pause.

– Nå må ett eller annet skje, de virker helt paralyserte, utbrøt kommentator Tommy «TommyM» Monsen i det Apeks gikk opp i en 9-2 ledelse.

Det kunne virke som om Nordavind våknet etter Monsens kraftsalve. Apeks endte likevel halvdelen med en 10-5-ledelse.

Det ble med den lille kampen. Apeks løftet spillet sitt igjen og sikret sin tredje strake tittel med en 16-5-seier på det avgjørende kartet.

FØR SLUTTSPILLET: – Riddle er det eneste laget i seriespillet som burde slått oss 2-0

Vurderte å legge opp

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

En av kampens store spillere Haakon «Radifaction» Tholo var naturlig nok strålende fornøyd etter å ha sikret sin første Telialigaen-tittel siden 2017.

– Veldig herlig, på så mange måter. Jeg kjenner de gutta så godt og har stor respekt for de, men det er veldig deilig å vinne Telialigaen igjen.

Les også
– Begge lag er sikkert litt rustne

Tholo røper at de har fått bruk for en mental trener i oppladningen mot sluttspillet.

– Vi har en mental trener som vi kan snakke med og som hjelper oss veldig mye i tilfelle vi blir nervøse eller den type ting.

Apeks spilleren forteller at han trives svært godt i klubben og gleder seg til hver trening. Likevel har ikke alt vært rosenrødt.

– Jeg har vurdert å slutte, flere ganger. Men det gir meg så mye å spille Counter-Strike og vinne.

Tholo forteller at de også har dratt nytte av deres trener Pål «Polly» Kammen.

– «Polly» er en flink trener på så mange måter. Han hjelper oss veldig mye i de situasjonene vi trenger det og han er en av de bedre trenerne jeg har hatt, avslutter Tholo.

– Vi kan kalle det en slags «gentleman's agreement»

Nevnte Kammen var naturlig nok strålende fornøyd da Gamer.no intervjuet han etter kampen. Han forteller at begge lagene viste seg å være godt forberedt på hverandre.

– Jeg vet det kan se litt rart ut at vi tar hverandre kartvalg, men jeg tror begge lagene var veldig klar over hvilke kart som skulle spilles. Så vi kan kalle det en slags «gentleman's agreement» uten at vi har snakket sammen.

Kammen tok seg tid til å rose hele laget etter nok en triumf.

– Det er jo en av våre sterke sider som lag at vi har gode individuelle spillere. Så er jobben vår å sette dem i posisjoner hvor de får brukt dette på best mulig måte. Og det vil jo variere for det første fra kart til kart hvem som har sin posisjon. I høst når vi har spilt mye forskjellige kamper har vi hatt en tendens til å havne bakpå og ligge under. Men vi har veldig ofte snudd kampene og vunnet dem eller gjort det veldig jevnt. Og det viser at vi har en veldig sterk mental styrke.

Apeks-treneren er stolt over å ha sikret klubben den tredje strake tittelen, særlig med tanke på konkurransen fra de øvrige klubbene.

– Vi har noen i klubben som har vært med på alle, noen som har vært med på to og noen hvor det er første gang. Det er definitivt noe vi er stolte over og det er en sterk prestasjon. Scenarioet hadde vært noe helt annerledes dersom vi hadde vært dominerende og vært det eneste satsende laget i Norge og styrt showet. Men nå er det en gang sånn at Nordavind er med oss og ofte som blir ansett som bedre enn oss, eller hvertfall større enn oss, så dette er noe vi absolutt er stolte av, avslutter Kammen.

Fikk trøst av motstanderen

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haris «H4RR3» Hadzic
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Det var en skuffet Haris «H4RR3» Hadzic som møtte Gamer.no etter kampslutt.

– Det er jo min tredje gang hvor jeg taper. Jeg sa til mamma og pappa at jeg ikke skulle komme hjem hvis jeg ikke vant så da blir jeg jo fort her da, spøker Hadzic før Kenneth Gaupseth Johansen og Anders «aNdz» Kjær gir han en trøstende klem og vi fortsetter intervjuet.

– Det er to ting som skjer som er likt på de to kartene og det er det at vi starter som anti-terrorist og sliter med å komme ut av startblokken som gjør at vi kommer bakpå. Vi taper pistolrunder. Apeks er veldig flinke til å ta riktige valg til rett runde når vi ikke har nok granater. De vinner de riktige rundene. Det blir en veldig oppoverbakke hele veien.

– Ble dere slitne av å spille to kamper rett etter hverandre?

– Jeg føler ikke det påvirket meg mye, men man vet jo aldri. Man vet jo at hvis man er konstant under press i en lengre periode kan det ha effekt. Men jeg tror ikke det. Jeg tror de bare var mye mye bedre til å ta rette valg og ta smutthull, avslutter Hadzic som samtidig mener det også burde skrytes av Apeks.

Siste fra forsiden