Telenorligaen Counter-Strike

Apeks vant seriespillet - Stabæk Momentum tok siste sluttspillplass

Apeks fikk gavepakke av Demise som spilte uavgjort mot Nordavind.

Pål «Polly» Kammen og Apeks får velge semifinale-motstander.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

SLIK ENDTE RUNDE 9 AV TELENORLIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Apeks 2-0 Byte
Celestial 1-1 Ronin Horde
Demise 1-1 Nordavind
Stabæk Momentum 2-0 Riddle

Mandag kveld spilte Counter-Strike-lagene i 1. divisjon den siste runden før sluttspillet, og før runden startet stod det mye på spill. Fire lag kjempet om den siste sluttspillplassen, to lag kjempet om førsteplassen, og tre lag kjempet om å unngå å havne på kvalik-plassen.

LES OGSÅ: Telenorligaen dobler premiepotten våren 2019

Ronin Horde spilte uavgjort mot Celestial, og havner dermed på kvalik og må møte tredjeplassen i 2. divisjon, som ikke er ferdigspilt enda. Stabæk Momentum gjorde jobben i sin kamp, og siden Demise spilte uavgjort mot Nordavind betyr det at Stabæk Momentum tar den aller siste sluttspillplassen.

Vår hovedkamp var Apeks mot Byte. Apeks gikk seirende ut av den duellen, og stikker dermed av med førsteplassen i seriespillet, og får friheten til å velge seg sin semifinale-motstander i sluttspillet.

Se hovedkampen i opptak på vår Twitch-kanal »

Slik ser tabellen ut etter ferdigspilt seriespill.
Gamer.no

Hadde ikke regnet med å få førsteplass på forhånd

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

Pål «Polly» Kammen i Apeks forteller litt om kampforløpet, og hva de tenkte underveis.

– Nuke ble resultatmessig tett og jevnt, men som de fleste vet så er terrorsiden litt kinkig innimellom, vi gjorde ting litt vanskelig, men vi burde helt klart ta flere runder. Etter vi får pistolrunden i andre omgang som ble veldig viktig så føler jeg at vi har veldig god kontroll. På Overpass får vi en mye bedre start og får momentumet i vår favør, og da er vi gode nok til å jogge over dem. Bonus for oss var jo selvsagt at vi fikk med oss at Nordavind tapte sitt første kart mot Demise, så vi visste at med seier så ville vi ta tabelltoppen, så det smakte ekstra godt, sier Kammen.

Han bedyrer også at resultatet mellom Nordavind og Demise ikke påvirket dem nevneverdig.

– Vi fikk høre det rett etter vi startet Overpass, så det påvirket oss ikke noe inn mot kampen, og jeg tror ikke det endret noe i forhold til vår egen kamp, men det var jo selvsagt moro for oss å ha muligheten til å vinne grunnspillet. Vi hadde ikke regnet med det på forhånd, så det var en morsom bonus.

Pål «Polly» Kammen og Apeks får velge semifinale-motstander.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no
Les også
GameFraym mestere igjen etter en vanvittig PUBG-finale

Den rutinerte spilleren sier at laget ikke har rukket å tenke så mye på hvem de skal velge i sluttspillet enda, siden det er en stund til dette skal være klart. Kammen sier at de kommer til å velge en motstander de føler de har kontroll på. Han legger til.

– Vi frykter uansett ingen av lagene vi møter der, og vet vi må slå to gode lag for å vinne alt, så vi fokuserer nok bare på vårt eget spill og satser på det er godt nok til å vinne hele sluttspillet.

Nordavind er lagets største konkurrent, og det bekrefter Kammen. Han sier likevel at de ikke frykter noen.

– Vi kjenner jo alle som spiller der godt, og jeg har spilt både med og mot de fleste der tidligere, så vi vet hva de kan. Nordavind er et godt lag, og kommer helt sikkert til å se enda bedre ut om noen måneder, men det gjør vi også. Vi har jo ikke spilt sammen mye lenger enn Nordavind, så jeg tror begge lagene kommer til å ta steg før vi eventuelt møtes, så det blir spennende å se hvordan både vi og dem vil se ut på sluttspillet, forteller «Polly».

Kammen har en lang historie i Counter-Strike, og har deltatt i major-turneringer sammen med Håvard «rain» Nygaard og LGB tidligere. På spørsmål om hva han tenker om sin tid så langt i Apeks i forhold til hans gamle lag, sier han at alt er forandret.

– Opplegget i Apeks er mye mer seriøst og organisert enn det jeg opplevde i LGB og London Conspiracy, selv om vi på den tiden spilte på et høyere nivå. Jeg merker jo selvsagt at spillet har utviklet seg, på nivået også, men ikke minst på alt det andre rundt. Så håper jeg at vi i Apeks får oppleve det samme som vi gjorde i LGB, med å reise på store turneringer og spille mot de beste lagene i verden, sier Kammen.

Han sier også at det er vanskeligere å nå opp i dag, men at de fortsatt har troen i behold.

– Veien til toppen er lengre nå enn før, men med den støtten vi har i ryggen og med riktig mentalitet til trening og konkurranse, så ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal kunne ta store steg å komme oss ut internasjonalt. Jeg storkoser meg med spillet igjen ihvertfall, og er veldig glad for å ha fått en ny mulighet til å konkurrere, avslutter Kammen.

LES OGSÅ: Infurity trukket fra Telenorligaen

For mange uavgjort

DISSE SPILTE FOR BYTE

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Tony «NiTo» Nilsen
Andreas «bakken» Bakken
Henrik «cryptik» Asphaug
Mikael «Creeping» Johansen

Byte-kaptein Philip «Philip» Løseth sier det var en tøff kamp, og skryter samtidig av motstanderens struktur.

– Vi tapte begge pistolrundene på Nuke, som gjør det utrolig vanskelig allerede der. Vi får noen nærme runder, men dem er mer strukturerte enn de lagene vi har spilt og trent mot. Reaksjonene blir altså litt annerledes, som gjør at vi blir straffet på det og kommer ofte i undertall, sier Løseth.

Philip «Philip» Løseth og Byte fikk det ikke helt til mot Apeks.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Byte havnet altså på en delt sjetteplass. Dette er også en plassering de ble spådd til i forkant av sesongen. Løseth sier at alle uavgjort-resultatene er årsaken til plasseringen.

– Det har vært en sesong med alt for mange uavgjort-kamper. Vi kommer dessverre litt fersk inn i sesongen med en ny spiller, og gjør at vi går på en uavgjort allerede i første runde. Vi har rett og slett slitt med å finne ut hvilke kart som passer oss best.

Sesongen er over for Byte. Nå ser de frem mot Copenhagen Games, og skal ha intens trening før det.

– Vi skal først og fremst ha en bootcamp allerede nå på torsdag, så da blir hovedfokus med å jobbe med problemene vi har funnet ut gjennom sesongen og bygge oss en komfortabel kartrotasjon. Så reiser vi på Copenhagen Games, avslutter Løseth.

LES OGSÅ: Kartrotasjonen endret i ny CS:GO-oppdatering

Overrasket over Nordavind

Kommentator for Telenorligaen, Tommy «TommyM» Monsen sier til Gamer.no at han er veldig spent på å se hva Stabæk Momentum kan gjøre i sluttspillet, og skryter av Apeks.

Tommy «TommyM» Monsen er overrasket over at Nordavind ikke tok førsteplassen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Apeks vinner ganske komfortabelt og sikrer seg førsteplassen. De har vært sterke i vår, og det er ikke ufortjent at de stikker av med seieren i det innledende spillet. Stabæk Momentum kommer seg til sluttspillet etter en kruttsterk avslutning. Det blir veldig spennende å se hva de kan få til der, forteller Monsen.

Monsen ble også som alle andre overrasket over at Nordavind tapte to poeng, og førsteplassen, i sin kamp mot Demise.

– Det er overraskende at de taper et kart mot Demise, men jeg tror ikke de bryr seg nevneverdig om at de mistet førsteplassen. De får ikke nødvendigvis en vanskeligere vei til finalen likevel, avslutter Monsen.

Siste fra forsiden