Apple - Epic Games

Apple til motsøksmål mot Epic

Kaller Fortnite-skaperens oppførsel skammelig og ulovlig.

Epic Games

Det nærmer seg én måned siden Epic Games saksøkte Apple, etter at sistnevnte kastet ut Fortnite fra sin App Store. Tirsdag slo Apple tilbake med et motsøksmål, som omtaler Epics oppførsel som både skammelig og ulovlig.

– Prøver å benytte seg av App Store gratis

Striden mellom Apple og Epic begynte i midten av august.
Epic Games

I sakspapirene, som blant annet Polygon har fått tak i, ber Apple om erstatning for Epics brudd på App Store-retningslinjene. Ifølge Apple har ikke Fortnite-utvikleren noen sak, ettersom det var Epic selv som brøt kontrakten partene hadde seg imellom.

– Epic avfyrte først skudd i denne konflikten, og selskapets forsettelige, skammelige og ulovlige oppførsel kan ikke få lov til å fortsette. [...] Retten bør holde Epic til selskapets kontraktsbaserte løfter, tildele Apple erstatning og hindre Epic i å drive urettferdig forretningspraksis.

Mens Epics søksmål seg i stor grad baserer på påstanden om at Apple driver ulovlig monopol – ved å kreve store avgifter for salg av programvare i App Store – mener Apple at det kun tar et honorar for tjenesten som tilbys. Ikke ulikt det Epic Games gjør i sin nettbutikk, påpeker iPhone-makeren.

Videre beskriver Apple innføringen av nytt betalingssystem i Fortnite – som omgikk Apples avgifter og utløste hele krangelen – som rent tyveri og et forsøk på å utnytte fordelene ved App Store uten å måtte betale for dem.

– Epic fremstiller seg selv om en moderne Robin Hood, men i virkeligheten er det et selskap verdt flere milliarder som simpelthen ønsker å ikke betale noe for den enorme verdien den henter fra App Store.

Retten har allerede nektet Apple i å fjerne Unreal Engine-tilgang for iOS.
Sjansen for at Fortnite kommer tilbake til App Store er imidlertid liten »

Siste fra forsiden