Apple - Epic Games

Dommer: – Apple får ikke utestenge Epics Unreal Engine

Fortnite er likevel fremdels utestengt fra plattformen.

Fortnite er fremdeles utestengt fra App Store.
Epic Games

Apple får ikke stenge ut Epics utviklerverktøy Unreal Engine fra App Store. Det har dommer Yvonne Gonzalez Rodgers bestemt i høringsmøtet mandag, ifølge CNET og Techcrunch.

Avgjørelsen er en del av den pågående konflikten mellom Epic Games og blant annet Apple, som har resultert i at Fornite for øyeblikket er utestengt fra Apples nettbutikk og økosystem, App Store.

LES MER: Apple kastet ut Fortnite fra App Store – Epic svarer med søksmål »

I korte trekk prøver Epic og bestride at Apple skal ta 30 prosent av inntekter tjent i spillet på Apples plattformer. Epics metode har gått ut på å snike inn en betalingsløsning i spillet som omgår Apple, noe som bryter med Apples retningslinjer. Dermed har Apple som svar stengt Fortnite ute av App Store, og truet med å trekke tilgangen til utviklerverktøyene. Det siste ble for mye for dommeren.

– Protokollen viser potensielt betydelig skade til både Unreal Engine-platformen, og for spillindustrien generelt, både for tredjepartsutviklere pg spillere, sier dommeren og påpeker at Epic Games ikke brøt avtaler om Unreal Engine og utviklerverktøy i Fortnite-prosessen.

– Apple har valgt å gå hardt ut, og ved å gjøre det har ikke-inkluderte parter, og et tredjeparts økosystem for utviklere blitt påvirket.

Google har for øvrig også stengt Fornite ute av sin nettbutikk Google Play, som en del av det samme krumspringet fra Epic Games, og er i sin egen tvist med Fortnite-utvikleren.

LES OGSÅ: Microsoft støtter Epics kamp mot Apple »

Får ikke Fortnite inn igjen ennå

Selv om Epic har lykkes med å sikre at Unreal Engine og utviklerverktøyene til motoren fremdeles får være på iOS og App Store, slo dommeren fast at Fortnite foreløpig ikke får komme tilbake.

– Med tanke på Epic Games' begjæring om deres egne spill, inkludert Fortnite, har ikke Epic Games demonstrert uopprettelig skade. Den nåværende situasjonen virker å være en de selv er skyld i, sier dommer Rodgers om Fortnite-krumspringet.

Rodgers var også åpen om at hun neppe ser noen grunn til å tvinge Apple til å gjenopprette Fortnite i App Store før Epic Games fjerner kode som bryter med rettningslinjene til plattformen.

Begge selskapene prøvde å påpeke hvor mye kan komme til å tape på grunnlag av avgjørelsene hennes, noe det virker som hun ikke vekter så tungt.

– Vi snakker om et selskap verdt milliarder mot et selskap som er verd billioner, sier hun.

Les også
Microsofts Xbox-strømmetjeneste bryter med Apples retningslinjer

Prosessen er langt fra ferdig, og den neste rettshøringen mellom Epic Games og Apple er satt til 28. september.

LES OGSÅ: Microsofts Xbox-strømmetjeneste bryter med Apples retningslinjer »

Siste fra forsiden