Apple - Epic Games

Nå vil Apple trekke tilbake Epics utviklerverktøy for iOS og Mac

Kan få konsekvenser for utviklere som bruker Unreal Engine.

Epic Games

Den bitre striden mellom Apple og Epic Games tok nok en vending på mandag. Ifølge Epic har Apple nemlig informert om at Fortnite-skaperen vil miste tilgang på samtlige utviklerverktøy for iOS og Mac, fra og med 28. august.

Epic går nå rettens vei i håp om å få stoppet Apple. Via Twitter beskriver Epic tiltaket som en ren hevnaksjon fra Apples side, som potensielt kan få store konsekvenser for alle som bruker Unreal Engine for å utvikle spill og andre tjenester for Apple-enheter.

– Effekten av dette vil strekke seg mye lengre enn bare for spill, og vil påvirke alle utviklere som bruker Unreal Engine på Apple-produkter, skriver Epic og legger til skaden dette vil påføre Epics gode navn og rykte.

– Dersom Unreal Engine ikke lenger kan støtte Apple-plattformer, vil softwareutviklere som bruker motoren tvinges til å finne alternativer. Skaden til Epics gjeldende forretningssamarbeid og til selskapets rykte og tillit fra kundene vil ikke kunne repareres.

Epic forventer å vinne frem i saken, men ber om at rettsvesenet får litt fortgang i prosessen før Apple får gjort for mye skade.

– Et problem Epic har skapt selv

Epic introduserte billigere Fortnite-kjøp forrige uke. Billigere fordi den nye betalingsmetoden omgikk Apples vanlige avgift på 30%.
Epic Games

Saken følger Apples beslutning om å fjerne Fortnite fra sin App Store, etter at Epic introduserte en ny betalingsmåte for spillet som omgikk butikkens krav om at 30% av salgsinntekter fra spill skal gå til Apple. Epic svarte med å saksøke Apple for å drive monopol og hindre rettferdig konkurranse.

I en uttalelse til Venturebeat mandag kveld sa en talsperson for Apple at Epic godt kan få fortsette å utvikle for iOS og Mac, så lenge det er villig til å følge reglene.

– Vi har helt klart lyst til å ha med Epic i Apple Developer-programmet og ha selskapets apper i butikken. Problemet Epic har skapt for seg selv er et som enkelt kan fikses, hvis det bare sender inn en oppdatering for [Fortnite] som retter seg etter de samme reglene som gjelder for alle utviklere.

Google har for øvrig også kastet ut Fortnite fra sin Play Store, men Android-brukere kan fortsatt bruke andre butikker for å laste ned spillet.

LES OGSÅ: Apple kastet ut Fortnite fra App Store – Epic svarer med søksmål »

Siste fra forsiden