Epic Games - Apple

Microsoft støtter Epics kamp mot Apple

– Å fjerne Unreal Engine-støtte fra iOS ødelegger for både spillere og utviklere.

Epic Games

Den svært så offentlige krangelen mellom Epic Games og Apple tok en ny vending forrige uke, da sistnevnte varslet inndragelse av Epics tilgang på utviklerverktøy for iOS og Mac. Saken skal nå avgjøres i en rettssal, og for anledningen har Epic hentet inn tungt skyts.

Som Xbox-sjef Phil Spencer forteller på Twitter stiller Microsoft seg bak Epics krav om å få beholde tilgang på verktøyene. I sin uttalelse til retten forklarer Microsoft at det å miste Unreal Engine fra Apples enheter vil få alvorlige konsekvenser for mange.

– Epics Unreal Engine er en av de mest populære spillmotorene som er tilgjengelige for spillutviklere, og slik Microsoft ser det er det få andre alternativer som utviklere kan bruke som tilbyr like mange funksjoner på tvers av flere plattformer, inkludert iOS, heter det i uttalelsen, som er signert Kevin Hammill, daglig leder for spillutvikleropplevelser hos Microsoft.

– Dersom Apple fjerner Epics evne til å utvikle og støtte Unreal Engine på iOS og macOS vil det få negative konsekvenser for både spillutviklere og spillere.

– Ba om spesialbehandling

Bråket mellom Epic og Apple begynte for snart to uker siden, da Epic introduserte en ny betalingsmåte for Fortnite. Denne omgikk regelen om at Apple skal ha 30% av inntekter fra salg i spill som tilbys via App Store, og som resultat ble Fortnite brått fjernet fra nettbutikken.

Epic saksøkte Apple for å drive monopol, som igjen førte til Apples trussel om å fjerne Epics utviklertilgang. Apple har sagt at det gjerne vil fortsette samarbeidet, men at det ikke er villig til å gi særbehandling til noen.

Som The Verge rapporterte nylig hevder Apple at det nettopp var en eksklusiv spesialavtale, med lavere avgifter, som Epic ba om for Fortnite. Da Apple sa nei kjørte Epic på med sitt eget ureglementerte alternativ, skriver iPhone-makeren i sin egen rapport.

Epic-sjef Tim Sweeney har imidlertid tatt til Twitter for å stemple Apples utsagn som misvisende. Han forklarer at Epic ikke bare handlet på egne vegne, men ba om nye vilkår som kunne bli tilgjengelige for alle iOS-utviklere.

Det hører også med til historien at Epic introduserte det samme betalingssystemet for Fortnite på Android. Google har også kastet ut spillet fra sin Play Store.

LES OGSÅ: Microsofts Xbox-strømmetjeneste bryter med Apples retningslinjer »

Siste fra forsiden