Aprilspøk: Gamer.no blir Eurogamer.no

Vi bytter navn og drakt før sommeren.

Oppdatering klokken 14:51: Dette var årets aprilspøk på Gamer.no. Vi har all respekt for Eurogamer-nettverket, men det foreligger ingen planer om å bli en del av den familien. At vår redaktør eier domenet Eurogamer.no er tilfeldig.

Etter lengre tids forhandlinger er det nå klart at Gamer.no skifter navn. Fra og med 1. mai vil nettsiden du nå befinner deg på bli hetende Eurogamer.no. Dermed blir samarbeidet tett med britiske Eurogamer, det som kanskje er Europas fremste spillmedie.

– Eurogamer.net er det mest anerkjente og største spillnettstedet i Europa. Det er naturlig for oss å bygge videre på det merkenavnet i Norge, med den redaksjonelle tyngden og den positive kommersielle effekten det medfører, sier redaktør i Gamer.no, Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Tor-Steiar Nastad Tangedal, redaktør i Gamer.no.

Ny drakt

Designet på siden vil bli helt nytt, og i samme stil og med identisk rammeverk som de andre nettstedene i Eurogamer-familien. Norge blir det 12. landet giganten etablerer seg i. Forrige ut var Sverige, i april 2010.

Eurogamer.no vil beholde de fire heltidsansatte Gamer.no består av i dag, og vil også oversette saker til og fra de andre sidene i nettverket. Dermed blir dekningen bredere enn noen sinne.

– Vi vil kunne dra nytte av stordriftsfordelen, som gjør at vi i mye raskere tempo vil rulle ut skreddersydde tjenester skapt for spillentusiaster, sier Nastad Tangedal.

– Hvordan blir den konkrete forbindelsen med Eurogamer?

– Det vil bli slik de har gjort på www.eurogamer.dk og de andre landene med Eurogamer-«filialer». Vil vil også holde et årlig Eurogamer Expo i Norge slik de gjør i England.

Samme eiere

Det nye nettstedet vil fortsette under Mediehuset Tek-paraplyen, og det blir dermed ikke et nytt eierskifte. Det er imidlertid ikke klart hvilken plattform som skal brukes for forumbrukerne. Trolig droppes Innlegg.no og Diskusjon.no til fordel for Eurogamers modell for leserdebatt.

– Vi ser frem til å innlemme Gamer.no i vår familie, sier den britiske Eurogamer-sjefen, Tom Barnet.

Hele april måned vil gå med til klargjøring for omleggingen 1. mai, og vi kommer til å servere dere nye detaljer om Eurogamer.no etter hvert som de blir klare.

Siste fra forsiden