Årets hittil største norske Counter-Strike-turnering holdes i Sør-Trøndelag

80 000 kroner i premiepotten for skytespillet i vinterferien.

Nemean

Vinterens største norske Counter-Strike-turnering foregår Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag i vinterferien. Da feirer Nemean 10-årsjubileum med 100 000 kroner i den totale premiepotten som er fordelt på ulike spill.

Hver deltaker får plass til både kabinett og to skjermer.
Nemean

80 000 kroner av disse går til det populære skytespillet. Dermed utkonkurrerer de potten hos hovedkonkurrenten The Convention, som arrangeres i Kristiansund – en to-timers biltur lenger vest.

Nemean, som har tatt navnet sitt fra den grusomme løven Nemea, forteller at de ønsker å gjenreise stoltheten og være det LAN-et i Norge som setter spillerne i høysetet.

– På Nemean har spilleren alltid øverste prioritet. Dette viser vi ved blant annet å gi hver deltaker godt med plass: et stødig bord som måler 160x80cm. Dette gir overkommelig plass til to mellomstore skjermer pluss kabinett. Hvem drar vel på LAN for å ha PC-en på gulvet? spør de retorisk på sine hjemmesider.

Store forventninger

Det rusfrie LAN-et finner sted 23.-28. februar i Hemnehallen, 11 mil vest for Trondheim sentrum. Selve turneringene foregår i helgen, altså mot slutten av arrangementet.

E-sportansvarlig Torbjørn Lernes forteller til Gamer.no at de har høye forventninger til årets arrangement. De håper at spesielt Counter-Strike-topplagene i Norge tar turen for å kjempe om seieren.

– Grunnen til at vi i år satser på Counter-Strike er basert på flere ting. Det er helt klart det mest populære spillet i Norge for tiden, det ser man på antallet deltakere i Telenorligaen, forteller Lernes til Gamer.no.

Fra et tidligere Nemean-LAN.
Nemean

– Det skal også nevnes at vi har satset på andre spill som StarCraft II og League of Legends de siste årene, med varierende utfall. Nemean har tidligere vært kjent for å ha landets største premiepotter og en av Norges beste Counter-Strike-turneringer. Vi velger derfor å gå tilbake til Counter-Strike, og ønsker igjen å få norgeseliten samlet på Kyrksæterøra.

På nettsiden forteller arrangøren at de ønsker å stille med dedikerte PC-er til turneringene sine. De er i dialog med potensielle samarbeidspartnere slik at de ikke må kutte premiepotten for å finansiere en egen scene for proffspillerne.

– Dessverre har vi ikke funnet en samarbeidspartner som kan levere maskiner til alle konkurranser. Dette medfører at alle som skal delta må stille med egne datamaskiner, sier Lernes, og avslutter med å oppfordrer de som er interessert i et samarbeid om å kontakte ham.

I tillegg til Counter-Strike vil det også være turneringer i League of Legends og Rocket League. Premiefordelingen på Nemean ser slik ut:

Les også
Nordmennene imponerte en hel verden i ellevill semifinale

Counter-Strike: Global Offensive: 1. plass: 50 000 kroner, 2. plass: 20 000 kroner, 3. plass: 10 000 kroner.

Rocket League: 10 000 kroner i potten.

League of Legends: 5000 kroner i potten.

Billettsalget og nettsiden til Nemean åpner om kort tid.

Siste fra forsiden