Om infokapsler
E-SPORT: The Convention satser tungt på Counter-Strike neste år
E-sport
(Bilde: The Convention)

The Convention

The Convention satser tungt på Counter-Strike neste år

Nordmøres største LAN frister med 30 000 kroner til vinnerlaget.

I vinter feiret The Convention 20-årsjubileum. Det Kristiansund-baserte LAN-et har blitt en suksess med opp mot 600 dagsbesøkende, og nå har arrangøren gått ut med den første informasjonen om neste års arrangement.

– Vi gjentar suksessen med fokus på god stemning, e-sport og det å være Norges beste LAN, skriver de i annonseringen.

Økende interesse for Counter-Strike

The Convention avholdes i Braathallen i Kristiansund.
The Convention avholdes i Braathallen i Kristiansund. Bilde: The Convention

Datoen er satt til 24.-28. februar og den totale premiepotten er oppe i nærmere 90 000 kroner fordelt over seks spill. Sist gang var League of Legends hovedsatsingen, men i 2016 er det igjen Counter-Strike som vies mest oppmerksomhet. Skytespillet står for over 60 000 kroner av potten og er den eneste turneringen som vises for publikum utenfor Braathallen.

– The Convention har alltid vært et Counter-Strike-LAN, men interessen forsvant etter 1.6 (og et lite besøk innom Counter-Strike: Source). Nå har derimot interessen økt, og da var det på tide for oss å gå tilbake til gamle tider, sier arrangør Kenneth Gaupseth Johansen til Gamer.no.

I 2015 var opp til 600 personer innom arrangementet daglig.
I 2015 var opp til 600 personer innom arrangementet daglig. Bilde: The Convention

På Facebook skriver de at det vil deles ut premier helt ned til åttendeplass i Counter-Strike-turneringen, og arrangøren vil invitere en rekke lag som blir direkte kvalifisert til hovedturneringen. Disse får gunstige billettpriser, mulighet for overnatting i garderobene og spille på ferdigoppsette konkurransemaskiner. Andre lag må kvalifisere seg gjennom egen turnering som spilles i hallen.

Premiepotten på The Convention 2016 fordeler seg slik:

  • Counter-Strike: 63 500 kroner
  • League of Legends: 9000 kroner
  • Call of Duty: Black Ops III:  3500 kroner
  • FIFA 16: 4500 kroner
  • Minecraft: 4500 kroner
  • Rocket League: 4500 kroner

Norges beste LAN?

– Dere skryter av å være Norges beste LAN. Hva ligger i det?

– Vi mener selv at vi har ganske bra gjennomførte turneringer og generelt veldig lite støy slik at spillerne ikke blir forstyrret av sceneunderholdning eller andre hendelser i hallen. Dette gjelder også LAN-deltakere. Dette er et LAN der man kan komme med laget sitt for å trene. Vi har også fått tilbakemeldinger fra tidligere deltakere om at vi er best, forteller Johansen med et smil.

The Convention har tidligere vært behjelpelige med å hente tilreisende lag på den lokale flyplassen eller bussterminalen, og det settes opp rimelig busstransport fra og til Trondheim for de som kommer derfra. 

Billettsalget åpner etter nytt år.

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen