Årets IGF-deltakere er kunngjort

En trenger ikke tonnevis med penger og et utviklerteam på størrelse med en liten by for å lage gode spill. Årets deltagere i The Independent Games Festival er kunngjort, og her er det mye kvalitet.

De som kun kjøper spillene sine i vanlige butikker går glipp av en hel verden full av kvalitetsspill. De aller fleste PC-spillene på markedet kommer nemlig aldri i salg i butikker her til lands, men baserer seg på onlinedistribusjon og det gode, gamle "shareware"-konseptet.

Disse spillene utvikles vanligvis av små grupper med dedikerte utviklere, som ofte gjør hele jobben på fritiden sin. Heldigvis er det ikke slik at et lavt budsjett betyr dårlige spill, så for de som er villige til å gå utenom butikkene for å kjøpe spill er det mange skjulte skatter å finne.

The Independent Games Festival har eksistert siden 1999, og målet med denne festivalen har vært å skape blest rundt uavhengige utviklere ved å kåre de beste spillene produsert av slike selskaper. Nå har de publisert listen med årets deltagere, og denne listen inneholder mange gode spill.

I gjennomsnitt har spillene på listen vært under utvikling i litt over 16 måneder og kostet omtrent 330000 kroner å lage. Listen inkluderer 78 spill fra 11 land, og her har vi kritikerroste spill som Gish, Alien Hominid, Dark Horizons: Lore, Star Chamber og Big Box of Blox. Flesteparten av disse spillene er allerede tilgjengelige på markedet, mens andre er enda under utvikling. Listen inneholder også en rekke gratisspill.

Listen finner du ved å følge lenken nederst på siden, og naturligvis kan du finne ut mer om de individuelle spillene ved å besøke nettstedene deres (som listen lenker til). Den inneholder naturligvis kun en brøkdel av de mange uavhengige spillene som er lansert i år.

Siste fra forsiden