League of Legends / IEM Cologne 2015

Årets siste, store League of Legends-turnering holdes i helgen

Seks lag fra fire regioner deltar i den tradisjonsrike IEM-turneringen i Köln.

IEM

Det er nok en gang klart for den årlige juleturneringen i Köln, arrangert av IEM. IEM Cologne 2015 byr på spennende lag fra forskjellige deler av verden, og noen helt nye lagoppstillinger.

Kontrastene til IEM-turneringen i San Jose forrige måned er store. Denne turneringen arrangeres i et langt mer intimt studio, og arrangøren selv sier at turneringen har en avslappet atmosfære som bringer fansen nærmere spillerne.

Seks lag fra Europa, USA, Kina og Sør-Korea skal kjempe om omtrent 440 000 norske kroner.

Amatørene fra Korea mot hjemmefavorittene

Det er stor spenning knyttet til hvordan de europeiske og amerikanske lagene vil gjøre det i helgens turnering. Både koreanske Ever og kinesiske Qiao Gu Reapers har beholdt alle sine spillere, mens de vestlige lagene har gjort store rokkeringer på lagoppstillingene.

Esportspedia

De europeiske dobbeltmesterne Fnatic har kun beholdt Martin «Rekkles» Larsson og Fabian «Febiven» Diepstraten fra laget som kom til semifinalen i verdensmesterskapet for knappe to måneder siden.

H2k-Gaming som også spilte i verdensmesterskapet har kun beholdt én spiller – nemlig Yoo «Ryu» Sang-ook. De har hentet inn toppspillere fra den europeiske ligaen for å fylle de resterende rollene. Med greske Konstantinos «FORG1VEN» Tzortziou i fronten virker dette mannskapet meget spennende på papiret.

Det koreanske laget Ever befinner seg i en rar situasjon. Til tross for at de ikke klarte å kvalifisere seg til den koreanske toppligaen tidligere i år, overrasket de alle i 2015 LoL KeSPACup da de slo ut verdensmesteren SK Telecom T1 i semifinalen og CJ Entus i finalen. Dermed kvalifiserte de seg til denne turneringen, og det nylig oppstartede laget kan slå hardt fra seg her også.

Kampene kan du se på ESLs offisielle Twitch-kanal

Tidsskjema
RundeKampDagTid
Kvartfinale 1 Dignitas mot Qiao Gu Reapers Fredag 17:00
Kvartfinale 2 Cloud9 mot H2k Fredag 20:00
Semifinale Fnatic mot vinner av kvartfinale 1Lørdag 17:00
Semifinale Ever mot vinner av kvartfinale 2Lørdag 20:00
Finale Søndag 18:00

Siste fra forsiden