Arx Fatalis-utviklere lisensierer Source

Arkane Studios blir det andre selskapet som lisensierer Valve sin Source-motor.

Tidligere har Troika Games lisensiert den svært avanserte spillmotoren til det kommende rollespillet Vampire - The Masquerade: Bloodlines. I følge en artikkel på CNN er ikke dette spennende rollespillet ventet utgitt før til neste år, og artikkelforfatteren hevder det er problemene med tyveriet av HL2-koden som har ført til denne forsinkelsen.

Nå har også Arkane Studios lisensiert Source-motoren for deres neste PC-baserte spill. Hvilket spill det er snakk om vil ikke Arkane si noen ting om for øyeblikket, men de er allerede i gang med utviklingen. Sannsynligvis er det snakk om en etterfølger til det kritikerroste rollespillet Arx Fatalis. Den franske utvikleren har ved flere anledninger snakket om en etterfølger, selv om de aldri har gått offentlig ut med noen konkrete planer eller kunngjøringer.

Sjefen for Arkane Studios, Raphael Colantinio, hadde dette å si om det nye partnerskapet:

- Det er veldig komfortabelt for en utvikler å kunne konsentrere seg om spillets innhold samtidig som de har tilgjengelig et sett med svært imponerende muligheter. Source er solid, har en god ytelse og er ekstremt komplett med tanke på funksjoner og muligheter. Men det som er viktigst er at motoren er åpen og og fleksibel nok til at vi kan bygge videre på den uten å ta store teknologiske sjanser.

Videre sier han at å jobbe med Valve er en tilhengers drøm og en fantastisk mulighet til å være en av de heldige utviklerne med tilgang til Source-motorens imponerende funksjoner.

Siste fra forsiden