Aspyr gjenoppliver The Shield

Aspyr har kunngjort at de vil gi ut The Shield, et spill basert på den amerikanske detektivserien ved samme navn.

For det som føles som en evighet siden kunngjorde den amerikanske grenen av japanske Sammy at de ville gi ut et spill basert på detektivserien The Shield, for Xbox og PS2. Deretter ble Sammy Studios lagt ned, etter at Sega og Sammy slo seg sammen og sjefene i Sega Sammy ikke så behovet for to konkurrerende spillutgivere.

The Shield (gammelt bilde)

The Shield så ut til å forsvinne med Sammy, men nå har den amerikanske utgiveren Aspyr kunngjort at de har sikret seg utgivelsesrettighetene til spillet. I og med at den originale Xbox er så godt som kommersielt død, har Xbox-versjonen blitt erstattet av en PC-versjon, men PS2-versjonen er fortsatt på vei og blir Aspyr sin første tittel for en Sony-plattform. Den europeiske lanseringen skal i følge Aspyr finne sted den kommende vinteren.

The Shield følger den korrupte politimannen Vic Mackey, som leder Elite Strike Team, en spesialstyrke som arbeider dypt inne i Los Angeles kriminelle miljøer. Vic er den typen politimann som ikke bryr seg alt for mye om regelboka, og han gjør det han føler er nødvendig for å rydde opp.

Metodene hans er ofte kontroversielle, men han sørger stort sett for å holde kritikerne på plass ved å finne bevismateriale som kan brukes mot dem om de skulle finne på å klage. I løpet av spillets gang må vi utføre mange tvilsomme handlinger, men forhåpentligvis vil målet rettferdiggjøre midlene.

Spillet blir et tredjepersons actionspill, og vil i følge utviklerne inneholde gameplayelementer som aldri er blitt sett før. Spilleren vil kontrollere Vic i en levende versjon av byen, hvor han blant annet må stoppe bankran og arrestere narkotikaforbrytere. Aspyr forteller at spillet fanger seriens atmosfære, ånd og produksjonsverdier.

Siste fra forsiden