Assassin's Creed Unity utsettes

Ventetiden blir likevel ikke alt for lang.

Arno bykser til 13. november i stedet.
Ubisoft

Torsdag ettermiddag meldte Ubisoft at Assassin's Creed Unity kommer litt senere enn først meldt. I utgangspunktet skulle spillet slippes 28. oktober, men det kanadiske gigantstudioet vil gjerne ha to uker til på seg for å – som alltid – gjøre den siste finpussen.

Derfor kommer Assassin's Creed Unity 13. november, til PlayStation 4, Xbox One og Windows. Dette melder Ubisoft i en pressemelding.

I Assassin's Creed Unity fortsetter seriens tradisjon om å gløtte tilbake på menneskets historie. Denne gangen er det den franske revolusjonen og Paris som er bakteppet for snikmyrdingen. Denne gangen er det snikmorderen Arno som er hovedpersonen.

Peker på de nye konsollene

Vi får vente litt til, da.

Assassin's Creed Unity markerer seriens første fullverdige inntog på de nye konsollene, og det er nettopp dette sjefsprodusent Vincent Pontbriand peker ut som syndebukken for utsettelsen.

– Med tanke på at dette helt ut er et nestegenerasjonsspill krever det mye arbeid, mye produksjon og mye løring. Det er alltid hardt å være presise og å kvantifisere akkurat hvor mye arbeid som er involvert. Og når vi nærmer oss slutten ser vi ofte at vi er i nærheten av målet men ikke helt der ennå, sier han på Ubisofts blogg.

Det nyeste snikmorderinnslager er ikke det eneste spillet som har blitt rammet. At Ubisoft har utsatt så å si alle spillene sine det siste året vitner om at de ikke har greid å stake ut kursen skikkelig nå i konsollovergangen, noe de riktignok er langt fra alene om å gjøre. Men at alt fra Watch Dogs, The Crew og The Division har blitt utsatt det siste året vitner om en litt tyngre utviklingsprosess enn ventet.

I tandem med Assassin's Creed Unity kommer det et annet spill i serien.
Assassin's Creed: Rouge kommer til PlayStation 3 og Xbox 360 »

Siste fra forsiden