Astralis vant ECS Season 5 Finals

Astralis befestet sin posisjon som verdens beste Counter-Strike-lag

FaZe måtte se seg slått av danskene i semifinalen i debuten til «cromen».

Astralis vinner nok en turnering. Her fra seieren under DreamHack Masters Marseille i April.
DreamHack/Jennika Ojala

DISSE SPILLER FOR ASTRALIS

Vis mer

Andreas «Xyp9x» Højsleth
Nicolai «dev1ce» Reedtz
Peter «dupreeh» Rothmann
Emil «Magisk» Reif
Lukas «gla1ve» Rossander

Astralis vant ECS Season 5 Finals i London. Det ble klart etter at det danske storlaget beseiret Liquid 2-0 i finalen på Wembley SSE Arena i London, stedet hvor Counter-Strikes neste major blir arrangert i September.

Astralis kom til dekket bord mot Liquid og tok raskt grep om kampen. Først i den tiende runden plukket Liquid opp sin første runde og etter første halvdel på Mirage stod det 11-4 til danskene. Men Liquid gav seg aldri og leverte en sterk snuoperasjon, for å se den glippe i den 30. og avgjørende runden. På Dust2 var det Astralis' tur til å snu kampen. Fra 10-5 ved halvspilt snudde det danske storlaget kampen til 16-11 og reiser med det hjem med nok et trofé.

Astralis har vært rangert som verdens beste lag i snart to strake måneder på HLTVs oversikt over verdens beste lag, og styrker med seieren i London sin posisjon som den ubestridte eneren. Tre titler har det blitt siden laget overtok posisjonen til FaZe som verdens beste lag. Lukas «gla1ve» Rossander og kompani ser ikke ut til å gi seg med det første.

Får også spille ESL One Belo Horizonte

DISSE SPILLER FOR FAZE CLAN

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Finn «karrigan» Andersen
Nikola «NiKo» Kovač
Ladislav «GuardiaN» Kovács
Jørgen «cromen» Robertsen (stand-in)
Olof «olofmeister» Kajbjer (benket grunnet personlige årsaker)

I forkant av turneringen ble det kjent at FaZe igjen måtte klare seg uten sin svenske stjernespiller Olof «olofmeister» Kajbjer. Inn ble Norges nye stjerne Jørgen «cromen» Robertsen hentet etter at han i en periode fikk vist seg frem i Heroic.

Det var derfor knyttet stor spenning til hvordan FaZe, med to norske spillere i laget, ville gjøre det i sin første turnering.

En knusende 16-1 seier mot Luminosity i åpningskampen gjorde at FaZe så fryktinngytende ut med sin debutant Robertsen. Men stjernelaget kom raskt ned på jorden etter et overraskende 16-8 tap mot NRG. I den avgjørende gruppespillkampen mot franske G2 gjorde FaZe nok en gang sakene sine riktig og vant 2-0.

Jørgen «cromen» Robertsen spiller også for FaZe under ESL One Belo Horizonte.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Reisen tok likevel slutt i det FaZe skulle opp mot Astralis i semifinalen. På det første kartet, Train, lå alt til rette for at FaZe skulle få en god start mot danskene. Men FaZe rotet bort en 14-9 ledelse og tapte til slutt kartet 14-16. På det påfølgende kartet Inferno ble det tøffere og Astralis vant serien 2-0 etter å ha vunnet kartet 16-8.

I sin første turnering for FaZe gjorde Robertsen seg absolutt ikke bort og stjernespiller Nikola «NiKo» Kovač kunne i forkante av turneringen bekrefte at Robertsen også får sjansen under ESL Belo Horizonte. Turneringen i Brasil går av stabelen allerede 13.juni, med et FaZe-lag bestående av to nordmenn.

SE OGSÅ: FaZe lanserte en dokumentar i forkant av turneringen i London. Se dokumentaren her »

Siste fra forsiden