Atari har solgt Civilization

I dag kunngjorde Atari at de har solgt rettighetene til Civilization-franchisen.

Atari har store finansielle problemer, og i en finansrapport som nylig ble publisert fortalte selskapet noe av det de har tenkt å gjøre for å sørge for at regnskapet går i pluss. Blant annet nevnte de (med en enkelt setning) at de har solgt rettighetene til Civilization-franchisen.

Dette skal ha skaffet dem 22 millioner amerikanske dollar, en sum som etter alt å dømme kommer godt med, ettersom selskapet fortsatt sliter med tung gjeld. Det fortelles ikke hvem som har kjøpt rettighetene til franchisen. Den mest naturlige kjøperen er kanskje Activision, med tanke på at de tidligere har vært involvert i franchisen (Civilization: Call to Power), men inntil kjøperens identitet avsløres kan vi ikke annet enn å spekulere.

Et annet interessant spørsmål er om det neste spillet i serien kommer til å bli utviklet av Sid Meier og Firaxis, eller om det får en helt annen utvikler. Firaxis bekreftet sent i fjor at de jobbet med Civilization 4, men siden da har vi ikke hørt noe særlig fra den kanten. Civilization: Call to Power overbeviste ikke tilhengere av serien, og det gjenstår å se om et eventuelt nytt Civilization-spill utviklet uten Sid Meier vil klare seg særlig mye bedre.

Siste fra forsiden