Atari kunngjør TimeShift

I dette nye førstepersons skytespillet til Xbox og PC, får du kontroll over tiden.

TimeShift utvikles av Saber Interactive, og kommer til både Xbox og PC til høsten. Saber Interactive sitt forrige spill var den relativt middelmådige Serious Sam-klonen Will Rock, men med TimeShift ser det ut som de har noe langt mer innovativt og spennende på lager.

Her får du nemlig kontroll over tiden. Dette har blitt gjort tidligere (i Prince of Persia og Blink, for eksempel), men Saber Interactive har videreutviklet konseptet. Her kan du senke tidens hastighet, fryse den (slik at du selv kan bevege deg rundt i verden mens alt annet står stille) og spole den tilbake om det skjer noe du ikke er helt fornøyd med.

Denne muligheten vil være fullstendig integrert i gameplayet, og du må bruke den til mye mer enn bare det å kjempe mer effektivt mot fienden. Flere steder blir du nødt til å manipulere tiden for å komme videre, og forhåpentligvis vil dette tilføre spillet et intelligent gåteløsningselement som gjør at det vil skille seg fra mengden.

TimeShift kommer en historie skrevet av en anerkjent Hollywood-skribent, og foregår i en alternativ versjon av vår egen verden. Naturligvis får vi massevis av ulike våpen, og disse inkluderer varianter av tradisjonelle våpen vi kjenner fra vår egen virkelighet, samt alternative og mer fremmede drapsmidler.

Spillet kjører på Saber Interactive sin egen 3D-motor, og denne ser ut til å kunne tilby rimelig konkurransedyktig grafikk. I tillegg loves det realistisk fysikk, noe vi tipper blir temmelig heftig når det kombineres med spillerens evne til å spole tilbake eller pause tiden.

Siste fra forsiden