Atomkappløp under andre verdenskrig

Norge er et av landene vi får besøke i den kommende ekspansjonspakken til Rush for Berlin.

Rush for the Bomb er en ekspansjonspakke for sanntidsstrategiespillet Rush for Berlin. Her foregår handlingen under andre verdenskrig, og i Rush for the Bomb er det selvsagt atomkappløpet som er det sentrale elementet.

Hitler ville nemlig veldig gjerne ha tilgang på atombomben, og med tanke på hvor effektiv den var i forhold til Amerikas krig mot Japan, er det ikke direkte vanskelig å forstå hvorfor den ellers så gale diktatoren gikk med håp om å få tilgang på denne eksplosive teknologien.

Kampen om atombomben er i gang

De allierte ville imidlertid helst unngå at Hitler-Tyskland fikk tilgang på atomvåpen, og med tanke på hvor kjipt det må ha vært å bo i Hiroshima og Nagasaki i 1945, er det det ikke direkte vanskelig å forstå deres standpunkt heller.

Hvem vil du hjelpe?

I Rush for the Bomb får du spille for begge parter, og hver side får tolv oppdrag hver. Handlingen foregår i Norge (hvor vi får ta del i den berømte tungtvannsaksjonen på Rjukan), i Spania og på de spanske middelhavsøyene (Mallorca, Ibiza, og så videre).

Etter Rjukan stjeler den tyske etterretningen dokumenter fra det amerikanske Manhattan-prosjektet, og ekspansjonen omhandler en hesblesende jakt på disse gjennom det "nøytrale" Spania.

Spiller du som tyskerne må du sørge for at dokumentene kommer seg trygt fra Lisboa til Berlin, og om du spiller som de allierte må du hindre dem i å gjøre nettopp det.

I Rush for the Bomb spiller du en serie heltefigurer, som ikke bare har tilgang på egne og høyt dekorerte offiserer, men helt nye og "spektakulære" enheter.

Mye av denne informasjonen har vi allerede hørt om tidligere, men utgiver Deep Silver har i det minste gitt ut noen helt ferske skjermbilder som du kan titte på i bildedatabasen vår.

Siste fra forsiden