Telialigaen - Rocket League

AW3 er Norges beste Rocket League-lag

Slo Nordavind i en frenetisk Telialiga-finale.

AW3

AW3 er Telialigaens nyeste Rocket League-mester. Laget som vant seriespillet holdt hodet kaldt gjennom sluttspillet søndag, og kunne til slutt løfte trofeet etter en vanvittig jevn finale mot Nordavind som gikk hele veien til kamp syv.

– Det var litt nervepirrende i og med at vi ikke har pleid å gå lenger enn til kamp fem mot Nordavind tidligere denne sesongen, men vi holdt fokus og gjorde akkurat den jobben vi skulle gjøre, sa Sebastian «Seeb» Falch etter kampen.

«Seeb», Jørgen «Inferno» Klaastad og Jonas «FiremanJonas» Lohne får med seg 31 000 kroner i sekken og kan også kalle seg Norges beste i Rocket League.

Drømmefinale

DISSE SPILTE FOR AW3

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne

Det ble finalen alle hadde drømt om på forhånd, etter at AW3 og Nordavind tok seg forbi henholdsvis Domino og Playwell i hver sin semifinale. Sesongens avsluttende oppgjør oppfylte også håpet om at det skulle bli spenning, og begge lag disket opp med knallgod Rocket League.

AW3 åpnet ballet med en komfortabel seier i en åpningskamp som begynte nervøst for begge lag. Så kom Nordavind imidlertid bedre med, og tok to kamper på rappen – hvorav den siste kom etter en voldsom brøler i angrep fra AW3.

To bom på åpent mål etterfulgt av utligning for Nordavind kunne fort ha satt sitt preg på kampen, men slik ble det ikke.

«Seeb» og AW3-gutta leverte da det gjaldt.
Sindre Stien/Good Game

– Man tenker jo bitte litt på det med en gang, men vi er såpass dyktige og rutinerte at vi ikke lar det prege oss videre. Det er der den mentale treningen vi får kommer inn veldig til hjelp. Det gjelder å holde fokus. Det som har skjedd kan man ikke gjøre noe med så man må bare se fremover, forklarte Falch.

Trioen hentet seg raskt inn igjen, og utlignet i kamp fire, før Nordavind nok en gang stakk av i front. Én kamp unna tap og med kniven mot strupen våknet AW3-beistet plutselig igjen, og i finalens sjette kamp fikk vi noe så sjeldent som en såkalt «Brasil» – der et lag vinner 7-1, oppkalt etter Brasils skjebnesvangre nederlag for Tyskland i fotball-VM 2014.

– Utrolig artig [med Brasil i finalen] for å være ærlig. Følte vi hadde overtaket på den mentale siden etter det. Alltid gøy med en cheeky Brasil for å kunne vise litt dominanse, meldte Falch.

Dramatikk i sluttsekundene

Nordavind startet best i den avgjørende kampen, med et flott mål fra «Trex». Ledelsen holdt ikke lenge, da «Seeb» tok saken i egne hender og banket inn tre mål på kort tid. Akkurat da det så ut til at AW3 hadde pokalen i lomma forsvant imidlertid «Seeb» ut av spillet.

Les også
Nedrykksmareritt i siste runde av Telialigaen

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Mads «Maadzz» Gjelsten

I et høydramatisk sluttminutt måtte «FiremanJonas» og «Inferno» holde fortet alene. Den testen besto de med glans og Nordavind klarte aldri å utnytte fordelen de plutselig hadde fått. Det endte med 4-1 og Telialiga-jubel for AW3 – en seier som riktignok ble noe surnet av at «Seeb» ikke fikk vært på banen da fløyta gikk.

– Utrolig rar følelse denne gangen. Er så klart sinnsykt glad på innsiden, men var utrolig kjipt å ikke kunne være i kampen når vi vant i og med at PCen min kræsja med 1 min og 20 sek igjen. Føles herlig, men fortsatt litt bittert på en måte. Er utrolig stolt av gutta som klarte å holde ut selv om jeg var ute av kampen og vi gleder oss til å feire, fortalte Falch.

– Alltid irriterende å tape

Det holdt ikke for «Trex» og Nordavind.
TV 2

For Nordavind er det tilbake til tegnebrettet. Theo «Trex» Gagnat var naturlig nok skuffet etter kampen, men fant også positive sider ved måten laget presterte i finalen.

– Det er alltid irriterende å tape en finale og spesielt mot AW3, men det skal sies at de var storfavoritter før sluttspillet og vi gjorde det mye bedre enn da vi har spilt mot de tidligere.

I likhet med «Seeb» trekker «Trex» også frem 7-1-kampen som en avgjørende faktor for sluttresultatet.

– Overkjøringen i kamp seks ga dem alt for mye selvtillit, som fikk de til å vinne, avsluttet Gagnat.

Siste fra forsiden