Awesome Games Done Quick skal runde over 130 spill innen søndag

Maraton-uka med mengder av «speedrunning» er her igjen.

Skjermbilde AGDQ

Gjengen bak nettstedet Speed Demos Archive arrangerer også i år en veldedighetsuke der de streamer 24 timer i døgnet frem til 10. januar. I skrivende stund er de allerede godt i gang, etter oppstarten søndag kveld. Om du vil følge med kan du se det hele utspille seg i videovinduet nederst i artikkelen, eller på deres egne hjemmesider.

Store donasjonssummer

I år som i fjor er det Prevent Cancer Foundation som skal få donasjonene som strømmer inn fra seere verden over. Allerede nå har de nådd en million kroner, og skal vi spå basert på tidligere år er det sannsynlig at beløpet kan nærme seg det tidobbelte. Med donasjonene kan man også påvirke enkelte ting i noen av spillene, slik som navn på figurer og om man skal redde dyrene på slutten av Super Metroid.

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Timeplanen for når de om lag 130 spillene skal spilles kan du se her »

Awsome Games Done Quick kjører slike arrangementer to ganger i året, vanligvis i januar og i juni.

Er du forresten en kløpper i Super Mario 64?
En «speedrunner» er villig til å betale 8000 kroner for å komme til bunns i denne Super Mario 64-glitchen »

Siste fra forsiden