Klarer du å gjenskape denne Super Mario 64-glitchen får du 8000 kroner

En «speedrunner» er villig til å betale for å finne ut hva som skjer her.

Da Twitch-strømmeren «DOTA_Teabag» spilte Super Mario 64 nylig, skjedde det noe underlig. I brettet Tick Tock Clock hoppet spilleren litt rundt på noen plattformer, før han plutselig ble forflyttet mange skjermer opp i luften, og kunne derfor hoppe over deler av brettet.

Kan ikke forklares

At Super Mario 64 har en del slike «glitcher» vet vi, men akkurat denne varianten er det ingen som kan forklare. Det har fått «speedrunner» «pannenkoek20012» til å utlove en dugelig dusør på om lag 8000 kroner til den som kan klare å reprodusere den merkelige hendelsen. Mer om dusøren kan du se i videoen øverst i artikkelen.

Her demonstrerer pannenkoek20012 hvordan man vanligvis warper slik i Super Mario 64.

Så langt tror pannenkoek20012 at glitchen skjer i forbindelse med at Mario lander midt mellom to flater i spillet, noe som på et eller annet vis får rørleggeren til å skyte i været. Hvorfor det skjer aner han ikke.

Skulle du ønske å jakte på tusenlappene, må du ta opp spillingen din i Nintendo 64-emulatoren Mupen64. Det skal resultere i en .m64- og .st-fil, som da inneholder alt pannenkoek20012 trenger for å granske fenomenet videre.

8000 kroner kan virke overdådig for en så liten ting, men om pannenkoek20012 får tak i denne informasjonen kan han bruke den i «speedrun»-spilling av Super Mario 64. Da kan han muligens slå alle verdensrekorder som er satt.

Nytte for noen

Selv om denne glitchen ikke har særlig stor nytteverdi for oss eksisterer det mange spillere der ute som stadig oppdager nye glitcher når de tråler gjennom spill om og om igjen. Særlig har «speedrunning»-miljøet skaffet seg en god oversikt over disse – en naturlig bieffekt av at spillerne studerer ett enkelt spill i flere år for å stadig kunne sette en ny tidsrekord.

Glitchen er ikke det første som har blitt oppdaget i ettertid.
Dette Super Mario Bros.-trikset lå urørt i nesten 30 år »

Siste fra forsiden