Bitfix Gaming i King of Nordic

– «B3chmann» er en spiller som motstanderne klør seg i hodet av

Mikael «Creeping» Johansen skryter av sine nye lagkamerater i forkant av fredagens King of Nordic-turnering.

Valve/Olav Leiknes/montasje Gamer.no

DISSE SPILLER FOR BITFIX GAMING

Vis mer

Mikael «Creeping» Johansen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Adrian «B3chmann» Bechmann
Andreas «Bakken» Bakken
Daniel «Dtj-» Tharaldsen

Etter at Norges representant ikke klarte å vinne forrige fredag, er det nok en gang duket for et nytt lag i King of Nordic fredag kveld. Denne gangen er det 1. divisjonslaget Bitfix Gaming som skal ut i dyst. Laget har gått gjennom noen endringer siden vårsesongen, og satser friskt inn mot en ny sesong.

Mikael «Creeping» Johansen forteller om en litt enkel kvalifisering, siden laget kom rett inn i den avgjørende runden.

– Vi ble direkte seeda til topp åtte. På grunn av det så var det bare tre kamper vi måtte vinne. Vi er jo et helt nytt lag, og King of Nordic-kvalifiseringen var første gang vi har spilt sammen hele laget. Til tross for at vi aldri har spilt sammen før, føler vi selv at kommunikasjonen og lagspillet var veldig bra gjennom hele kvaliken. Vi fikk kontroll på hver match fra første runde, noe som vi utnyttet veldig.

Johansen forteller litt om sitt nye lag.

– «Dtj» er vår AWP-spiller. Jeg ser på han som blant noen av Norges beste med awp. Han er virkelig vår spiller med størst innflytelse i mange situasjoner. «B3chmann» er en vanvittig sterk solospiller, og han er en spiller som motstanderne klør seg i hodet av. «Bakken» er vår yngste spiller, og er en ekstremt viktig nøkkel i lagspillet vårt, sier Johansen før han fortsetter.

– «Cryptik» er vår taktiske leder, han har en fantastisk kunnskap om spillet, og jeg er virkelig glad for å ha han med på laget. Jeg som spiller er den som utnytter hver feil av motstanderne. Jeg er en veldig allsidig spiller, som gjerne gjør alt jeg blir bedt om, forteller Johansen.

Spilte sammen for første gang på søndag

Mikael «Creeping» Johansen gleder seg til King of Nordic.
Heidi Gisella Belsvik

Norge har jo tradisjonelt sett ikke gjort det bra i King of Nordic, med noen hederlige unntak. Johansen mener at de har det som skal til.

– Jeg som lagleder skal sørge for at alle gutta er mentalt klare for å spille en runde om gangen, samt at kommunikasjonen skal være på topp til enhver tid. Jeg vet hva disse gutta kan, og hvis vi alle sammen spiller så bra som vi kan så ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal klare å gjøre kraftig motstand. Alle vi gutta i denne lagoppstillingen er klar for å vise at vi vil og kan vinne, sier han før han legger til.

– Vi har fem sterke spillere som vet hva som kreves for å skal dra i land denne seieren. Selv om det var på søndag vi alle sammen spilte sammen for første gang, så kjenner hver enkelt person hverandre fra før. Jeg tror kommunikasjonen og samarbeidet vi har kommer til å overraske de tre andre skandinaviske landene. Vi alle sammen er klare for å spille vårt spill, og vise at Norge også kan dra i land seier i King of Nordic.

Johansen sier at det blir en spennende høstsesong i Telenorligaen, med nytt lag i ryggen. Han skryter av klubben sin.

– Med en så fantastisk klubb i ryggen, så får vi all den hjelpen vi trenger gjennom Telenorligasesongen. Jeg har spilt for Bitfix Gaming i tre sesonger nå, og jeg kommer alltid til å være en del av denne organisasjonen på grunn av de fantastiske menneskene som ikke bare støtter meg, men alle lagene sine på en helt fantastisk måte.

Les også
FACEIT arrangerer neste major i London

Han kommer også med en liten spådom av hvem han tror ender opp øverst på tabellen i ligaen, men sier resten er vanskelig å spå.

– Jeg tror Nordavind blir den største motstanderen og har godt utgangspunkt til å stikke av med seier. Hvem de tre andre lagene i sluttspillet blir, er veldig vanskelig å si, fordi nivået denne sesongen er veldig høyt.

På spørsmål om hvilken spiller på laget han mener er den viktigste, ønsker ikke Johansen å trekke frem noen.

– Det er vanskelig å trekke fram en spesifikk spiller, vi alle sammen utfyller hverandre såpass bra, og hver enkelt av gutta er en viktig spiller.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 10. august.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden