Baldur's Gate 3 dato

Baldur's Gate 3 slippes i 2023, etter over 2 år i Early Access

Larian bekrefter at rollespillet er ferdig neste år.

I en videopresentasjon sluppet i tandem med torsdagens D&D Direct-arrangement bekrefter Larian Studios at Baldur's Gate 3 skal slippes i 2023. Utvikleren har tidligere pekt på året som et mål, men det er først nå at det risses inn i primstaven.

Baldur's Gate 3.
Larion Studios

Ellers viser videoen – som du kan se over – mye av arbeidet som har gått inn i Baldur's Gate 3 så langt, etter den opprinnelige avdukingen i 2019. Spillet har vært tilgjengelig via Steams Early Access, med en uferdig versjon som stadig får nye oppdateringer. Senest i februar ble spillet utvidet med barbar-klassen.

Baldur's Gate 3 blir tilgjengelig på Steam og GOG i første omgang.

LES OGSÅ: Våre tidlige inntrykk av Early Access-versjonen til Baldur's Gate 3

Larian Studios er best kjent som selskapet bak Divinity-spillene, og særlig de to kritikerroste Divinity: Original Sin-spillene som tydelig er inspirert av blant annet BioWares to Baldur's Gate-spill fra nitti- og totusentallet. Baldur's Gate 3 er det største spillet studioet har jobbet på til nå.

Tidligere forsøk

Larian er ikke de første som har snust på et Baldur's Gate 3. De med god husk erindrer nok at Black Isle puslet med et Baldur's Gate III kalt The Black Hound, men at prosjektet ble kansellert da studioet gikk ad undas. Utgiver Interplay valgte nemlig å kutte navlestrengen i 2003, og sørget da for at studioet ble lagt ned.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på Baldur's Gate og Baldur's Gate II

Siste fra forsiden