Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 er annonsert – bruker D&D 5e-regelsettet, og er satt 100 år etter forløperne

Se den første traileren.

Baldur's Gate 3 ble avduket under torsdagens Google Stadia-konferanse. Som vi allerede har skjønt er det Divinity: Original Sin-selskapet Larian Studios som står bak oppfølgeren. Du kan se den første teaser-traileren over.

Vi vet ikke veldig mye om historien i spillet ennå, men vi skal selvfølgelig tilbake til Forgotten Realms. I traileren ser vi at byen trues av en fiende, og ifølge USGamer foregår handlingen 100 år etter det opprinnelige spillet.

Bruker det nyeste D&D-regelsettet

Baldur's Gate 3-logoen.
Larian Studios

Baldur's Gate 3 skal bruke nåværende Dungeons & Dragons-mekanikker, noe vi tipper betyr at vi får en spillmatisering av den femte versjonen av regelsettet. Spillet skal sågar være utviklet i samarbeid med Dungeons & Dragons-firmaet Wizards of the Coast. Vi vet også at vi både kan spille det alene og med venner.

Spillet er det største spillet Larian Studios har jobbet på, og studioet skal nå være tre ganger så stort som tidligere på grunn av utviklingen.

Larian Studios er best kjent som selskapet bak Divinity-spillene, og særlig de to kritikerroste Divinity: Original Sin-spillene som tydelig er inspirert av blant annet BioWares to Baldur's Gate-spill fra nitti- og totusentallet.

Vi vet verken slippdato eller plattformer for Baldur's Gate III, men ifølge nettstedet USGamer skal spillet slippes både på Steam, Google Stadia og GOG.com.

Tidligere forsøk

Det er altså ikke oppussingsgjengen i Beamdog og Overhaul Games sin står bak spillet. De har tidligere vært åpne om at de ønsket å lage Baldur’s Gate III, etter at de sa seg ferdige med Baldur's Gate: Enhanced Edition og Baldur's Gate II: Enhanced Edition.

De med god husk erindrer sikkert at Black Isle puslet med et Baldur's Gate III kalt The Black Hound, men at prosjektet ble kansellert da studioet gikk ad undas. Utgiver Interplay valgte nemlig å kutte navlestrengen i 2003, og sørget da for at studioet ble lagt ned. Ifølge USGamer bruker ikke Larian Studios noe av denne forkastede versjonen.

Siste fra forsiden