Baldur's Gate 3

Du må vente litt lenger på å spille Baldur's Gate 3

Larian skal teste spillet med en «super-AI».

Larian Studios

Den etterlengtede Early Access-versjonen av Baldur's Gate 3 er like om hjørnet, men nå må fansen belage seg på en forsinkelse – riktignok av det heller korte slaget.

I en Twitter-melding opplyser Larian Studios at Baldur's Gate 3 nå vil bli sluppet i Early Access den 6. oktober på Stadia, Steam og GOG. Den opprinnelige datoen var 30. september, så lanseringen flyttes altså kun en uke frem i tid.

Tester spillet med «super-AI»

Ifølge utvikleren har spillet fremdeles en del stabilitetsproblemer, noe studioet skal renske bort med noe de kaller World Tester – en slags kunstig intelligent «superspiller» som kjører gjennom spillet i lynhastighet for å presse alle aspekter ved spillet til yttergrensen.

Larian Studios

Systemet er i ferd med å spille gjennom Baldur's Gate 3 nå, og resultatene så langt er gode, men ikke perfekte. Dersom spillet består denne testen er det svært lite sannsynlig at en vanlig spiller vil kunne krasje spillet, sier studioet.

Larian skriver at det er normalt at en Early Access-versjon vil ha mindre feil og manglende finpuss, men at spillet likevel nå være morsomt å spille og krasje så lite som mulig.

Baldur's Gate 3 skulle opprinnelig slippes i early access i august i år, men samme måned meldte utvikleren at spillet måtte utsettes. Denne gangen loves det imidlertid at ingen flere forsinkelser vil inntreffe.

Baldur's Gate 3 er det nyeste spillet i den klassiske og kritikerroste rollespillserien som så dagens lys for første gang i 1998. Den gang var det BioWare og Black Isle Studios som stod for utviklingen.

Les også: Se halvannen time av Baldur's Gate 3 »

Siste fra forsiden