Sluttspillet i Telialigaen - Rocket League

Bamble DreamTeam brøt forbannelsen – er klar for Rocket League-finale

Der møter de Nordavind, som lekte seg mot Byte.

Mohammed Barzinje/Gamer.no

OSLO (Gamer.no): Nordavind og Bamble DreamTeam er klare for Rocket League-finale i Telialigaen. Lagene gikk som forventet seirende ut av hver sin semifinale på lørdag, og dermed er det duket for et spennende oppgjør i morgen.

Det blir Bambles første finale på fem forsøk, mens Nordavind går for sin fjerde strake triumf. Sistnevnte stiller med favorittstempel, men kommentatorer Anders «eXuSeS» Skjulestad og Jonas «Respwner» Nilsen forventer en svært jevnt kamp.

– Det blir en jevngod finale hvor de to beste lagene i Norge møtes. Rett og slett en drømmefinale. Dersom et annet lag hadde møtt Nordavind ville vi nok ikke forventet en like jevn finale.

Begge tror likevel på seier til Nordavind, og hvem som faktisk får løfte trofeet får vi se på Meet Ullevaal fra klokken 16:45 på søndag 26. mai.

Du kan følge kampen direkte på VGTV »

Lekte seg til finale

«Jwols» og Nordavind er klare for nok en finale i Telialigaen.
Sindre Stien/Gamer.no

For Nordavind ble oppgaven med å ta seg til finale akkurat like enkel som spådd. Byte manglet som kjent to av sine faste spillere, og derfor var det ingen overraskelse at sluttresultatet ble 4-0 til Telialigaens regjerende mester.

Byte var likevel ikke helt sjanseløse, og Sebastian «Seeb» Falch og kompani klinte til med opptil flere lekre mål. Etter kampen innrømmet Nordavind at de lot motstanderen få et lite overtak midtveis i semifinalen, før de raskt hentet det inn igjen.

Disse spilte for Nordavind

Vis mer

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

Disse spilte for Byte

Sebastian «Seeb» Falch
Jonatan «J.» Blaafjell
Vetle «Lil Crank» Hovda

– Vi hadde vel god kontroll, men det var en periode midtveis der hvor de skrudde opp tempoet litt og vi ble presset. Men det kom seg igjen mot slutten, var dommen fra Tormod «Reganam» Lien.

Byte-gutta klarte ikke målet om å ta én kamp fra Nordavind, men det var likevel en fornøyd gjeng som tok en prat med Gamer.no etter kampen.

– Det var vel det vi forventet. Nordavind er det beste laget, og siden vi ikke kunne stille med samme lag som i seriespillet forventet vi ikke mer enn dette. Vi håpet i det minste å ta én kamp, men vi fikk i hvert fall en del mål og alle scoret minst ett eller to hver. Egentlig litt fornøyd med det, sa Falch.

Oppskriftsmessig jevnt

Les også
TV 2 vil behandle e-sport på samme måte som Tour de France
Det skulle ta fem forsøk, men omsider klarte Bamble å ta seg til en finale.
Mohammed Barzinje/Gamer.no

Bamble måtte streve mer for å sikre sin alle første finaleplass, men klarte det til slutt med stillingen 4-2 over Razzle Dazzlers. Det ble et svært jevnt oppgjør med mye aggresjon fra de to lagene, og flere kamper som fort kunne gått andre veien.

Det åpnet godt for Bamble, som knep ledelsen etter dagens første overtidskamp. Med 4-0 i andre kampen kunne det se ut som det hele skulle være fort gjort, men Razzle hadde andre planer. Med mye knuffing fikk de halt det tilbake til 2-2, før Richard «Tater» Strømland og gjengen våknet og viste hvorfor de har vært ligaens nest beste lag denne sesongen.

Disse spilte for Bamble

Vis mer

Håkon «Didris» Paulsrud
Oliver «Waffle» Winther
Richard «Tater» Strømland

Disse spilte for Razzle

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Andreas «Andey» Groven

– Razzle er et veldig godt lag, som spiller veldig kjapt og aggressivt. De krasjer mye i deg for å prøve å ødelegge, og det er vi klar over og da gir vi bare tilbake med samme mynt. Det ble litt skummelt når de tok to kamper der, men vi klarte å stoppe dem og da vi vant vår tredje kamp var vi ganske sikre på seier, sa Strømland om den aggressive semifinalen.

Det ble skuffelse for Razzle, som går glipp av finalen for første gang på tre sesonger. Aleksander «Phocas» Jensen var likevel ikke helt misfornøyd, og mente laget hadde prestert bedre enn forventet.

– Vi spilte kanskje litt bedre enn de fleste forventet, og vi regnet med at det ville bli jevnere enn det folk trodde. Vi hadde troa på å vinne, og det er den mentaliteten man må ha. Jeg er ikke veldig skuffa, da vi kom oss til sluttspill med et nødskrik og litt flaks, men litt skuffende er det jo, fortalte Jensen.

Siste fra forsiden