TTK Games - Battlefield-veteraner

Battlefield-veteraner lager nytt skytespill

Har dannet studioet TTK Games.

Illustrasjonsbilde hentet fra Battlefield V.
EA

En gruppe tidligere toppfolk fra Battlefield-skaper DICE har gått sammen for å danne et nytt spillstudio. Det skal hete TTK Games – eller Time to Kill Games – og gjengen er allerede i gang med sin første flerspillerskyter.

Det Stockholm-baserte TTK Games ledes av Lars Gustavsson, som i løpet av sine 23 år hos DICE ble kjent under tilnavnet «Mr. Battlefield». Han har også fått med seg designsjef Daniel Berlin, som ved siden av Battlefield har flere år hos Ubisoft på CV-en.

Lederteamet i TTK Games har vært med på å lage en haug med populære skytespill.
TTK Games

Med på lasset er Vidar Nygren som teknisk sjef og Peter Hoyles som sjef for «art»-avdelingen. Nygren har 26 år hos DICE på baken, mens Hoyles var hos Battlefield-utvikleren i 12 år før han tilbragte noen år i lederteamet i DICE sitt Los Angeles-studio og deretter gikk til Skydance Media.

Til Gamesindustry.biz påpeker kvartetten at de ikke bare ønsker å være kjent som en gjeng gamle DICE-folk. Studioet består foreløpig av totalt syv ansatte, og målet fremover er å få inn ungt talent og ny kreativ driv for utviklerens prosjekter.

Studioets debutspill blir et «høykvalitets nestegenerasjons nettbasert skytespill». Akkurat hvordan det skal se ut er enda hemmelig, men filosofien er bygget rundt konseptet «Time to Kill». Dette refererer gjerne til hvor lang tid det tar å knerte motspillere i et skytespill, men også det å ha noe å gjøre når man har tid til overs.

– For spillere er det frasen «Time to Kill» som definerer hvordan et skytespill føles og tempoet det spilles i. Vi har gjort det til vårt studionavn og en del av vår studiokultur. For oss handler ikke TTK bare om håndverket bak det å finne det perfekte tempoet i et spill. Det handler om hvordan mennesker gjennom tusenvis av år har brukt lek for å slå ihjel tid, sa Gustavsson i en pressemelding.

TTK påpeker videre at det allerede har hentet inn store finansieringsmidler, samtidig som det har sikret total kreativ frihet for fremtidige prosjekter.

LES OGSÅ: EA legger ned Battlefield 1943, Bad Company og Bad Company 2 »

Siste fra forsiden