Battles in Normandy

Hvis du regner deg selv for å være en "grognard", kan du glede deg nå. Matrix Games og SSG har lansert en demo av Battles in Normandy.

Battles in Normandy er en del av SSG sin kritikerroste Decisive Battles-serie med turbaserte strategispill. Spillet foregår, som navnet tilsier, under andre verdenskrig, og du får ta del i slaget om Normandie. Som alliert må du kjempe mot noen av de hardeste tyske veteranene fra østfronten, og som tysker må du stå i mot de allierte, som har en nærmest evig strøm med forsterkninger og utstyr.

Spillet kommer med et nytt og forbedret brukergrensesnitt (noe som forhåpentligvis betyr at det er litt mer nybegynnervennlig enn forgjengerne), et nytt system for kunstig intelligens, et avansert kartredigeringsverktøy, støtte for flere oppløsninger og mye mer. Battles in Normandy har allerede blitt lansert i USA, hvor det har fått svært god kritikk av pressen.

Tilhengere av den australske veteranutvikleren SSG (som har titler som Warlords på rullebladet) kan forøvrig glede seg over at Matrix Games vil gi ut en forbedret versjon av romstrategispillet Reach for the Stars. Denne vil være basert på versjonen fra år 2000, men kommer med en rekke forbedringer. Om nyversjonen av denne klassikeren kommer til Europa vet vi ikke.

Demoen av Battles in Normandy kommer med et øvingsoppdrag og et scenario om Ardennes-offensiven. Installasjonsfilen er på 85 MB, og du kan laste den ned herfra:

Siste fra forsiden