B.C. lagt på is

Her er en nyhet som er både overraskende og trist: Lionhead har stoppet utviklingen av det forhistoriske action-strategi-eventyrspillet B.C.

I B.C. skulle spilleren få rollen som lederen av en gruppe huleboere, i en verden der mennesker og dinosaurer lever side om side. Spillerens oppgave skulle blant annet være å sørge for at stammen hadde nok mat og andre ressurser, og at de var så trygge som mulig. Konseptet bak spillet er både originalt og spennende, noe som gjør det ekstra trist at utviklingen nå har blitt lagt på is.

Nyheten er imidlertid ikke bare trist, den er også svært overraskende. Tidligere i år var det nemlig ingen ting som tydet på at spillet ikke skulle komme på markedet, og det var til og med snakk om en etterfølger. B.C. har vært under utvikling i Lionhead-studioet Intrepid Games i flere år, og sist vi hørte noe fra Lionhead var det ikke særlig langt fra lansering.

Lionhead har ikke fortalt hva det er som er grunnen til at spillet nå ser ut til å være historie. Peter Molyneux forteller:

- Det er alltid en vanskelig å ta en beslutning om å avslutte arbeidet på et spill, spesielt når det er så lovende som B.C. Vi håper å kunne gjenopplive prosjektet på et senere tidspunkt, og vil gjøre det vi kan for at så mange som mulig av de som jobbet med spillet skal få arbeid på andre Lionhead-prosjekter.

Siste fra forsiden