Beste norske studentspill belønnet

Norwegian Game Awards

I Norwegian Game Awards har over seksti studenter konkurrert om å lage spill. Her er resultatene.

Her i Norge ligger vi som kjent litt etter våre naboland i forhold til spillutvikling på profesjonelt nivå. Et av tiltakene som forhåpentligvis kan bedre situasjonen på sikt, er Norwegian Game Awards.

Illuminatics jubler over førstepremien.

Dette er en nasjonal spillutviklingskonkurranse for studenter, og i år er første gang den har blitt avholdt. Her konkurreres det om å lage beste PC-spill, beste webbaserte spill og beste spillkonsept.

Konkurransen har som mål å stimulere til nyetableringer og vekst i norsk spillindustri, samt å vise at det å lage spill er mye mer enn å programmere. Juryen har også lagt vekt på konsept, design, musikk og grafikk.

Totalt har 14 lag (med 60 deltakere) kjempet om en premiepott på 67 500 kroner. Deltakerne kommer blant annet fra NTNU, høgskolene i Sør-Trøndelag, Hedmark og Narvik, Norges Musikkhøgskole, NITH og Noroff.

Skjermbilde fra The Art of Survival.

I kategorien for beste PC-spill var det The Art of Survival som stakk av med førstepremien (25 000 kroner). I dette spillet får du ta kontroll over en flokk forhistoriske rovdyr, og målet er å overleve i en farlig verden (se video fra spillet på YouTube).

Andreplass gikk til Continental Express, et pek og klikk-eventyr som foregår i en alternativ versjon av 20-tallets Russland. Informasjon om dette spillet kan du finne på det offisielle nettstedet, hvor du også kan laste ned en demo.

Tredjeplassen fikk Void: Freefall, et flerspillerbasert actionspill hvor spillerne må kjempe mot hverandre i vektløs tilstand. Spillet kan lastes ned fra sitt offisielle nettsted.

Skjermbilde fra Trollblod.

I kategorien beste web-baserte spill stakk 3D-eventyret Trollblod av med seieren. Her foregår handlingen i et middelalderland inspirert av Norge og norsk mytologi (se video på YouTube).

Andreplassen gikk til Continental Express, og Maze Wars kom på tredjeplass. Prisen for beste konsept gikk til Super String Brothers, mens Trollblod fikk juryens ærespris.

Du kan sjekke alle bidragene selv, på nettstedet til Norwegian Game Awards.

Siste fra forsiden