Bethesda bekrefter Prey 2

Oppfølgeren leverer utenomjordisk åpen verden-action.

Det begynner å bli en stund siden skytespillet Prey ble lansert i 2006, men neste år får vi endelig en oppfølger.

Etter at prosjektets eksistens ble røpet gjennom forsiden til neste nummer av det franske bladet Joystick, har utgiver Bethesda nå bekreftet at Prey 2 er under utvikling.

I en svært kortfattet pressemelding forteller de at Prey 2 er under utvikling for Xbox 360, PC og PS3, og at det kommer i salg neste år. Spillet utvikles hos Human Head Studios, som også stod for det originale Prey.

Joystick-forsiden

– Prey 2 vil gi spillerne muligheten til å utforske en ny del av Prey-universet, denne gangen med rask action i en åpen, fremmed verden, sier prosjektleder Chris Rhinehart hos utvikler Human Head Studios.

Bethesda-eier Zenimax kjøpte rettighetene til Prey i 2009. På det tidspunktet ønsket de ikke å kommentere saken, men det at de åpnet lommeboken for å sikre seg rettighetene tydet på at de hadde fremtidsplaner for serien. Prey ble opprinnelig lansert av Take-Two, i samarbeid med nå nedlagte 3D Realms.

Prey var et førstepersons skytespill hvor spillfiguren, en moderne indianer ved navn Tommy, ble bortført av romvesener. I ekte Duke Nukem-stil besluttet han seg for å gjøre livet surt for sine utenomjordiske kidnappere, samtidig som han forsøkte å redde kjæresten sin fra klørne deres.

Siste fra forsiden