Blogg

Betydningsfulle spilldesignere?

Visste du at WoW-designer Rob Pardo er på Time Magazines årlige liste over de hundre mest betydningsfulle menneskene i verden?

Det var gjennom en av Vivendi Universals klassiske skrytemeldinger at et stykke interessant informasjon nådde mitt øye her forleden. Rob Pardo, sjefsdesigner på World of Warcraft, befinner seg på Time Magazines årlige liste over verdens hundre mest betydningsfulle mennesker sammen med statsledere, kunstnere og store entertainere. Rob Pardo – jeg må innrømme at jeg hadde ikke engang hørt om fyren før dette. Navn på folk som jobber i bransjen kommer inn det ene øret og flyr ut det andre, jeg bryr meg heller om hva som leveres.

Men Rob Pardo altså, en av verdens hundre mest betydningsfulle... Er det bare jeg som reagerer når jeg hører det?

Rob Pardo, sjefsdesigner på World of Warcraft (Foto: Time Magazine)

Hvis man setter seg ned og reflekterer over det, er det kanskje ikke så rart? Den selvsomme Pardo har vært svært innflytelsesrik for statsdannelsen av et land som ennå øker i populasjon. Et rike med over seks millioner innbyggere som gjennom en borgerkrigsherjet hverdag kjemper for sitt daglige brød.

Hvis alliansen og hordene kunne blitt enige, hadde det som Time påpeker, kanskje vært på sin plass at Azeroth fikk en plass i FN. Og hvorfor stoppe der? Hvis man kunne bringe stabilitet til landet, kunne deltakelse i WTO og GATT ha vært aktuelt. Det er riktignok ganske god trøkk på auksjonshuset, men det å kunne tilby Lightforge, Dreadmist, Enchanting m.m. på et internasjonalt og større marked, kunne virkelig gitt gull i sekken.

Selv om vi gjennom et medlemskap i FN ville vært nødt til å redusere utslippene fra Ironforge i tråd med Kyoto-avtalen, kunne vi blitt verdens ledende på miljøvennlig transport ved å farme epic mounts og tilby dem til idealister og andre som ønsker 100 % movement bonus. Vi kunne totallammet kommersiell flytrafikk gjennom utpreget avl av Hippogryffer, som igjen ville gjøre Azeroth rådende i luftrommet ved å tilby billige og hurtige flyreiser uten at det skulle gått på bekostning av miljøet.

Azeroth ville flommet over av rikdom. Vi kunne gjeninntatt Gnomeregan og latt gnomene få flytte hjem. Vi kunne løftet Dire Maul opp fra ruinene og tilbake til et stort og prangende tempel til ære for Elune. Vi kunne utvidet velferdsstaten og gitt de hjemløse barna i Stormwind et ordentlig hjem.

Alt i alt er det vel litt mye å håpe på. Undead ville nok ikke sagt seg villig til å holde seg i The Undercity for ikke å skremme den blomstrende turismen. Orc-, Troll- og Tauren-bestandene måtte holdes under kontroll, men jeg er usikker på om å tvangskasterere dem ville falle under menneskerettighetene. Kjenner jeg europeisk byråkrati rett, hadde nok Genève-konvensjonen fått en tilleggsparagraf for disse krekene. De ville vel neppe funnet seg i å bosette seg nede i Blackrock Mountain heller. Den jævla horden, de skal alltid ødelegge – jeg hater dem. /spit.

Men folkens, Rob Pardo, blant verdens hundre mest betydningsfulle mennesker – er det fortjent, eller er han bare buffa opp i himmelen?

Siste fra forsiden