Telia Esports Series Norway - League of Legends

Bifrost serverte enveiskjøring i finalen av Telia Esports Series

Med kvalifikasjon til Telia Masters lever ambisjonene om spill i NLC videre.

Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK ENDTE TELIA ESPORTS SERIES

Vis mer

1. plass: Bifrost
2. plass: Nordavind Academy
3. plass: Domino
4. plass: Riddle Academy

De to beste lagene kvalifiserer seg til Telia Masters. Her spiller de mot lag fra Sverige, Danmark, Island, Finland, Storbritannia og Irland.

Bifrost har dominert vårsesongen av Telia Esports Series (TES) med hele 11 seire på 14 kamper. Et annet lyspunkt i ligaen har vært Nordavinds akademilag, som sikret seg den siste finaleplassen etter å ha slått Domino.

Med en finale mellom de to mestvinnende lagene gjennom det ordinære seriespillet, var alt lagt til rette for et jevnt oppgjør fullt av spenning og action.

LES OGSÅ: Riddle slo Domino: – Blir utrolig spennende å følge med på den nye stallen

Med en overbevisende oppvisning fra start, punkterte nesten Bifrost håpet om en jevn finale før den var ordentlig i gang. Håpet blusset heldigvis opp igjen utover andre kart, etter at Nordavind skjerpet sitt innledende spill, og tidvis så det ut til at de kunne utfordre Bifrost. Det holdt imidlertid ikke inn til målstreken, og i finalens tredje kamp hersket det egentlig aldri noen tvil – Bifrosts TES-dominans skulle ingen ende ta.

Se opptak av kampen her »

– Hadde forventet mer motstand

DISSE SPILTE FOR BIFROST

Vis mer

Roshan «I am Kees» Visser (Top)
Taneli «Tanu» Renfors (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Mikael «Bruland» Bruland (Support)

Bifrost har sett sterke ut i både Telialigaen og i TES. Når man sitter på toppen er det ofte vanskeligere å opprettholde forspranget til resten av ligaen, enn det er å hente det inn. Bifrosts Mid Lane-spiller Alexander «HHNeverLucky» Fedde sier til Gamer.no at han hadde trodd nivået var høyere hos Nordavinds akademilag.

«HHNeverLucky» hadde forventet mer motstand i finalen, her avbildet fra sin tid i Domino.
Domino Esport

– Det føltes veldig greit å spille i dag. Jeg hadde kanskje forventet litt mer motstand fra Nordavind, ettersom de sa at de hadde trent mot blant annet hovedlaget på forhånd. Likevel var jeg allerede ganske sikker på et enkelt oppgjør i dag.

LES OGSÅ: Universitet vil gjøre e-sport til bachelorgrad

Mangel på jevnlig god konkurranse kan være en stor hindring for utviklingen til topplag. Fedde legger ikke skjul på at han har savnet et høyt nivå i TESN, selv om han mener at finalemotstanderen kunne hevdet seg som et av topplagene i Telialigaen.

– Nivået i TESN denne sesongen har vært veldig lavt. Nordavind klarer alltid å stille med greie lag, så jeg forventet at de skulle havne høyt oppe på tabellen. Sammenlignet med lag i for eksempel Telialigaen, er nok Nordavinds akademilag ett nivå over, foruten oss og deres eget hovedlag, sier han til Gamer.no.

Les også
– En kamp man aldri vil tape uansett hva

LES OGSÅ: Kan stikke av med over 85 000 kroner i Legends of Runeterra-turnering

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Felix «Smurfegutten» Hylleseth (Top)
Kasper «MonkeyDon» Jensen (Jungle)
Sondre «Shaolin» Myrmel (Mid)
Kris «Kris» Abrahamsen (ADC)
Gustav «Snabipojk» Nilsson (Support)

Både Nordavind Academy og Bifrost er nå klare for Telia Masters. Her møter de topplag fra andre nordiske land, samt Storbritannia og Irland. Fedde har allerede tatt en titt på potensielle motstandere, og forsikrer norske tilhengere om at det er ingen som ser uslåelige ut.

– Jeg har sett litt på motstanderne i Telia Masters, og vi kommer til å møte veldig sterke lag der, men jeg føler meg sikker på at vi har det som skal til for å slå alle. Selv om lagene ser sterke ut er det ingen som virkelig skremmer meg.

Siste fra forsiden