Bioshock 2 har fått lanseringsdato

2K byr på en liten smakebit.

Bioshock var en av de store titlene i 2007, og mange lovpriset spillet for god historie og innovativ spillmekanikk. Det var derfor mange sure miner da 2K valgte å utsette utgivelsen av Bioshock 2 til 2010. 2K annonserte i helga at den offisielle utgivelsesdatoen vil være 9. februar 2010 og man kan allerede nå forhåndsbestille hos utvalgte forhandlere.

Big Daddy

Bioshock 2 finner sted omtrent ti år etter hendelsene i Bioshock. Man inntar rollen som en Big Daddy, som veteraner fra det første Bioshock husker godt. Det er en av de mektigste og mest minneverdige fiendene man møtte i det første spillet. Hvordan dette henger sammen med historien i det første Bioshock er vanskelig å forestille seg, men 2K lover at de nok en gang har en interessant historie å fortelle.

Bioshock 2 vil, til forskjell fra forgjengeren, ha en flerspiller-del i tillegg til den vanlige historien. Mens enspillerdelen av Bioshock 2 finner sted ti år senere enn Bioshock, vil flerspilleren innta en setting satt til flere år før det første Bioshock.

I flerspilleren spiller du en av borgerene i Rapture, som er en forsøkskanin i et eksperiment, og kroppen din brukes til å teste effektene av plasmidene som utvikles i Rapture. Plasmidene er et av Bioshocks store varemerker; en væske som sprøytes inn i blodet som gir deg overnaturlige krefter – være det telekinese, evne til å skyte lyn, pyrokinese og mange andre ekstreme evner. Dine motstandere er andre borgere av Rapture.

Her får vi en liten presentasjon av Bioshock 2:

(Kilde: computerandvideogames.com)

Siste fra forsiden