Bitfix Development - League of Legends

Bitfix Gaming med nytt tilbud for League of Legends-talenter

Manager Eric Andreas Björklund understreker at konseptet er ulikt andre klubbers akademilag.

Riot/Privat

Den norske e-sport-organisasjonen Bitfix Gaming har nylig annonsert Bitfix Development. En ny ordning med fokus på utvikling av fremtidige talenter innenfor League of Legends. Gamer.no snakket nærmere med manageren for Bitfix Gaming sitt 1. divisjonslag, Eric Andreas «Jerna» Björklund for et dypere innblikk i ordningen.

Vi skal ikke ha et akademilag som i praksis ofte er et lag med navnet til klubben på uten spesielt fokus på talentutvikling. Vi har målrettede planer og skal dedikere ressurser til å virkelig gi nye talenter en solid opplæring og utvikling.

Vil utvikle fremtidige toppspillere

Privat

Björklund forklarer dypere hvilke ressurser de har å tilby nye spillere.

– Det spesielle med Bitfix Development er at vi målrettet bruker ressurser fra 1. divisjonslaget og klubben for å utvikle spillerne. Det innebærer å prøve å spille med hovedlaget, få coaching- og manager-støtte og en ukentlig oppfølging for å virkelig utvikle spillerne seriøst.

Bitfix Development skal spille i 2. divisjon av Telenorligaen neste sesong, og de er på utkikk etter fem spillere de mener har potensiale til å komme seg til neste nivå. Du må være mellom Diamond V og Master-nivå for å bli vurdert og ha en sunn holdning til spillet og lagkameratene rundt deg. Björklund sier at det ikke skal gå utover utviklingen til førstelaget.

– Vi har kommet frem til ordninger som ikke vil gå utover førstelaget, selv om vi skal benytte førstelaget til en viss grad for å utvikle akademilaget. Akkurat hva vi gjør i praksis er for tidlig å dele i dag. Min førsteprioritet som manager vil også være førstelaget, men det utelukker ikke at jeg kan jobbe med akademilaget samtidig.

– Vi har to mål. Å utvikle spillere som kan konkurrere i toppen, og å utforme et konkurransedyktig lag. Det første målet er viktigst, sier Björklund.

Han forteller også at det har vært lite fokus på talentutvikling i Norge. Dette er noe han håper flere lag satser på i fremtiden.

– Jeg har alltid ønsket at norske klubber skal sette mer fokus på talentutvikling. Trenden har ofte vært resirkulering av spillere for kortsiktige resultater. Hvis konseptet gir resultater regner jeg med flere vil følge etter, avslutter Björklund.

Siste fra forsiden