League of Legends / Telenorligaen

Bitre rivaler møtes i League of Legends-finalen

nDurance og Riddle kjemper nok en gang om tittelen som Norges beste League of Legends-lag.

nDurance (t.v.) og Riddle (t.h.) møtes i Telenorligaens finale. Her er lagene avbildet under Digitality X i Stavanger.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

SLIK GIKK SEMIFINALENE:

Vis mer

nDurance mot Sprutnoobs: 2-0
Riddle mot BX3: 2-1

SLIK FORDELES PREMIEPOTTEN:

Vis mer

1. plass: 30 000 kroner
2. plass: 20 000 kroner
3./4. plass: 5000 kroner

I Telenorligaens vårsesong kjempet nDurance og Riddle om tittelen som Norges beste League of Legends-lag. Den gang vant nDurance, men mange ble overrasket av at Riddle klarte å ta et kart av gigantene, som gikk ubeseiret gjennom hele sesongen.

Nå får Riddle mulighet til å revansjere vårens tap, i det de igjen møter nDurance i Telenorligaens finale. Vinneren stikker av med tittelen som Norges beste lag og hele 30 000 kroner.

Finalen strømmes direkte på TV 2 Sumo på søndag, klokken 12:00.

Trenger du Sumo-konto? Registrer deg gratis »

Treneren mener nDurance er sterkere nå enn før

DISSE SPILLER FOR NDURANCE:

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zarabi (Top)
Paul «Kanani» Kanani (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Etter å ha slått ut spillerne som tidligere spilte for nDurance, ble gigantene klare for sluttspillets finale. Trener i nDurance, Torbjørn Berg har tidligere sagt til Gamer.no at en plass i sluttspillet var som forventet for klubben. Nå forteller han til Gamer.no at også søndagens finalemotstander var forventet på forhånd.

– Det var egentlig dette vi hadde forventet før sesongen. Vi har jo møtt Riddle i finalen i alle turneringer vi har spilt i, utenom Ragnarök.

Trener i nDurance, Torbjørn Berg, er sikker på at hans lag tar seriemesterskapet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Berg er skråsikker på at hans lag klarer å forsvare tittelen som Norges beste League of Legends-lag, og imponerer med prosentregning i det han forteller til Gamer.no om sannsynligheten for nDurance-seier.

– Vi har aldri tapt en best-av-serie mot Riddle, så jeg kan med 90% sikkerhet si at vi vinner 2-0. De siste ti prosentene legger jeg av til en 2-1 seier til oss.

Da nDurance sparket store deler av sin lagoppstilling, skapte det reaksjoner i hele den norske League of Legends-scenen, og mange var usikre på hvor sterkt nDurance kom til å stå etter hendelsen. Berg mener derimot at nDurance kom styrket ut av hendelsen.

Les også
Apeks forsterker stallen - kjøper ut «Nasty» fra 777

– Jeg er ganske sikker på at laget vi har nå er sterkere enn det vi hadde for en måned siden. Vi merket det, da vi møtte Sprutnoobs i semifinalen.

Torbjørn Berg har tidligere blitt trukket frem av spillere som en av grunnene til at nDurance er et forbilde for andre norske organisasjoner. Selv mener treneren at han kun står for en liten prosentdel av lagets suksess.

– Det er alltid godt å få skryt for arbeidet sitt, men jeg velger å ikke ta for mye av æren for suksessen vi har hatt denne sesongen. Spillerne gjør 90% av jobben. Jeg er der for å få de siste ti prosentene til å bli så bra som mulig, sier han til Gamer.no.

Klubbeieren har stor tro på at Riddle kan ta seriemesterskapet

I liket med nDurance-treneren, har også klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje tidligere uttalt både tro og håp om at de to lagene skulle møtes i Telenorligaens finale. Før søndagens finale, forteller Barzinje til Gamer.no at det han håper på mest er en spennende best-av-tre serie.

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Tri Tin «k0u» Lam (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Eilertsen (Support)

– Jeg tror det kommer til å bli en jevn kamp. Det jeg håper mest på er at finalen blir spennende å se på for publikum og de som er hjemme. Det blir spennende for begge parter å se hvem som er Norges beste League of Legends-lag.

Barzinje er ikke kjent for å holde tilbake på skryten når han uttaler seg om Riddle. Tidligere har han sagt til Gamer.no at hans League of Legends-lag er overlegne i ligaen. Troen på laget har ikke minsket utover sesongen, og han kan fortelle til Gamer.no at han tror de har gode sjanser for å ta seriemesterskapet mot rivalene i nDurance.

Klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje, tror lagets sjanser for seriemesterskap er store.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Jeg tror sjansene våre for å ta tittelen er ganske høye. Etter at nDurance sparket så og si hele laget, tror jeg de er litt svakere enn før. Likevel vil vi på ingen måte undervurdere de. Jeg vil tro at vi har en veldig stor sjanse til å vinne finalen.

Barzinje kan også meddele at laget kommer til å bruke tid på forberedelser før finalen, både på og av Summoners Rift.

– Vi kommer til å møte opp på House of Nerds på lørdag og ha en liten treningsleir før finalen, sånn at vi er så klare som mulig. Vi skal også bruke litt tid sammen for å skape bedre bånd utenfor spillet.

Finalen strømmes direkte på TV 2 Sumo på søndag, klokken 12:00.

Siste fra forsiden