Ble millionær med Second Life

Den virtuelle verdenen Second Life har fått mye oppmerksomhet i det siste, noe som har hjulpet enkelte å tjene store penger på spillet.

På tross av simpel grafikk og et til tider problematisk brukergrensesnitt har flerspillerprosjektet Second Life blitt svært populært, blant annet på grunn av at det tillater brukerne å lage eget innhold som de sømløst kan dele med andre spillere. Fantasifulle spillere har laget alt fra spillbare golfbaner til fungerende økosystemer.

For å sette ditt preg på Second Life må du helst ha litt land, og her kommer personer som Ailin Graef inn i bildet. Hun er nemlig i den virtuelle eiendomsbransjen, og kjøper, utvikler og selger/leier ut områder som spillere kan eie. Hun startet geskjeften sin med ti amerikanske dollar, og 32 måneder senere har hun nå rundet én million dollar (6,2 millioner norske kroner).

Second Life er et av flere MMORPG-spill som oppfordrer til at spillerne skal bruke ekte penger på virtuelle varer. Spillets myntenhet heter Linden Dollars, og for én amerikansk dollar får du 275 Linden Dollars. Slike penger kan du bruke på omtrent alt du kan tenke deg, og du kan blant annet stikke innom klesbutikker for å kjøpe virtuelt merketøy fra ekte fabrikanter. Eiendommer koster vanligvis fra 100 til 1000 dollar.

Ailin Graef ble født i Kina, men bor i Tyskland. Hun er bedre kjent under navnet Anshe Chung, og nå driver hun et selskap som heter Anshe Chung Studios i Kina, sammen med mannen hennes, Guntram Graef. Selskapet er for tiden i ferd med å utvide antallet ansatte fra 25 til 50. Graef eier også virtuelt land i andre spill, som IMVU, There og Entropia Universe.

Mer informasjon om Second Life kan du besøke spillets offisielle nettsted. Du kan dessuten laste ned spillet gratis, og spille det uten månedsavgift (mange aktiviteter krever imidlertid at du har investert i Linden Dollars). Vær oppmerksom på at spillet har en del "voksent" innhold.

Siste fra forsiden