Blizzard planlegger en ny verden

Blizzard-representant bekrefter at et helt nytt MMO-konsept er på arbeidsbenken.

Detaljene om et nytt MMO fra Blizzard kom frem da den ansvarlige for Blizzards nettsamfunn, som går under navnet Zarhym, svarte en bruker som anklaget selskapet for å nedprioritere fremtidige tilleggspakker til World of Warcraft til fordel for andre prosjekter. Det har lenge vært kjent at Blizzard jobber med et nytt MMO, men spekulasjonene om at spillet vil være basert på Starcraft eller Diablo har nå blitt avkreftet. Sist gang Blizzard presenterte et helt nytt konsept var med Starcraft for elleve år siden.

Vi får neppe se et MMO basert på Diablo.

– Vi har ikke noe å vise til når det gjelder vårt nye MMO fordi det så langt bare er et skall. Vi har allerede gjort det klart at det vil bli en helt ny spillverden, som betyr at bakgrunnshistorien, håndverket og hvordan det spilles vil bli utviklet helt fra bunnen av. Det er en overveldende prosess, men en prosess som vi utmerker oss på. Det støttes av de resultater vi har å vise til fra tidligere, skriver Zarhym på World of Warcraft-forumet.

Det nye konseptet vil bli skapt fra en ny idé, og prosjektet er altså foreløpig kun under planlegging. Å skape et MMO-univers fra grunn blir forhåpentligvis ikke gjort over natta, men vi ser ikke bort fra å få høre nye detaljer under BlizzCon mot slutten av august.

Blizzard har allerede vist oss middelalderfantasy og sci-fi, så hva pønsker de på nå? Vi vet at Funcom jobber med The Secret World som skal foregå i urban samtid, men hvorvidt Blizzard ønsker å svare med et MMO i samme gate, gjenstår å se.

Siste fra forsiden