Blizzard saksøker ett av disse spillene – svarer med å saksøke det andre

Bygger seg opp til en farse av anklager

Soul Clash til venstre, Heroes Charge til høyre.
uCool, Lilith Games, montasje Gamer.no

Blizzard har meldt at de planlegger å ta spillutvikleren Lilith Games til retten i Taiwan. Lilith Games står bak mobilspillet Soul Clash, kjent som DOTA Legend i Taiwan. Det er et lite rollespill der man har en rekke enheter som kjemper på et todimensjonalt plan.

Soul Clash øverst, Heroes Charge nederst.

Akkurat hvor Blizzard retter pekefingeren sin når de påstår at spillet bryter kopi- og merkevarerettighetene deres er ikke helt klart, men gløtter vi på noen av heltene og figurene i spillet kan vi anta at mye ligger der. Flere av heltene virker klippet og limt fra WarCraft-serien til Blizzard.

Snedig respons

Det som likevel gjør saken mer interessant er at Lilith Games virker å ha reagert på søksmålet med å saksøke et spill de mener kloner deres spill igjen. Med siktene satt på uCool, som har utviklet spillet Heroes Charge, vil Lilith Games se hva retten i Amerika har å si om likhetene mellom de to spillene.

– Heroes Charge er så likt Soul Clash i reglene, karakterene og til og med i grensesnittet av vi antar det har blitt skapt ved å granske kildekoden fra vårt opprinnelige spill, sier Lilith Games-sjef Xinwen Wang i en pressemelding.

Vent litt …! Har jeg ikke sett dere før? Dette er for øvrig ikke det spillet Blizzard saksøker.

Har du trålet Apples App Store eller Androids Google Play-butikk har du sikkert lagt merke til at noen av spillene ser mistenkelig like ut. Da Angry Bird var alt alle snakket om, dukket det opp en hurv kloner. Det samme skjedde da Candy Crush Saga ble en farsott. Det er dette Soul Clash-utvikleren nå mener har skjedd med dem.

Det hele virker som en stor farse. Titter man på noen skjermbilder av Soul Clash (eller Heroes Charge for den del) er det lett å se spor etter ikoniske helter fra Blizzards Warcraft-univers. Ser vi på Heroes Charge er det også lett å se at dette er en Soul Clash-klone. Det eneste som egentlig mangler nå er at Heroes Charge-utvikleren klarer å grave frem en grunn til å saksøke Blizzard også, så er sirkelen fullendt.

Zenimax var også ute og raslet med rettsdokumentene tidligere i år.
Fallout-eierene truet indieutvikler med søksmål »

Siste fra forsiden