Blizzard vil gjøre World of Warcraft mer seervennlig

– Det som gjør noe til e-sport er avhengig av hva folk ønsker å se, sier selskapet.

World of Warcraft har ikke lykkes helt som e-sport.
Blizzard

Mens spill som League of Legends, Hearthstone og Counter-Strike: Global Offensive jevnlig trekker seertall som strekker seg mellom 50 000 og flere hundre tusen, har Blizzards største spill ikke nådd den samme høyden. World of Warcraft klarer rett og slett ikke å konkurrere med de største, og Blizzard er klar over det.

Bilde fra World of Warcraft: Cataclysm.

– Jeg kan definitivt si at World of Warcrafts 3v3 Arena er ganske vanskelig å se på i den formen det eksisterer i akkurat nå. Derfor er det ting vi ønsker å se nærmere på, ytret Blizzards e-sportsjef Kim Phan til PC Games N.

World of Warcraft har bikket ti år, og er dermed blant spillene som ble skapt før den nyeste e-sportbølgen skylte over spillverdenen. Det Blizzard dermed prøver å gjøre er å ta et spill som aldri var skapt for seerformål og gjøre det seervennlig.

– Vi har fått noen ideer, slik som Battlegrounds. Folk liker å se raids direkte på BlizzCon. Det som gjør noe til en e-sport er avhengig av hva folk ønsker å se. Vi ser nærmere på hvordan vi bedre kan støtte opp om e-sport, forteller Phan.

Ny utvidelse på vei

World of Warcraft: Warlords of Draenor kommer snart.

Selv etter ti år holder World of Warcraft fortsatt koken. I november kommer den femte utvidelsen til spillet, kalt Warlords of Draenor. Så langt er det ingenting som indikerer at den nye utvidelsen kommer til å gi e-sportsbiten mer fokus.

Utvidelsen øker nivågrensen fra 90 til 100, og introduserer garnisoner som spillere kan bygge. Historiemessig legger utvidelsen til en alternativ tidslinje der orkene ikke blir korrumpert av blodet til demonen Mannoroth.

Blizzard la nettop ned det mange så på som World of Warcrafts oppfølger.
Slik skulle kansellerte Titan egentlig bli »

Siste fra forsiden