Slik skulle kansellerte Titan egentlig bli

Blizzards ambisiøse nettspill ville la deg kombinere en dagtidsjobb med kriging på kvelden.

Titan skulle være satt til Jorda.
IronRodArt – Royce Bair

Etter å investert blod, svette og tårer – ja, og ifølge ryktene over 300 millioner kroner – i nettrollespillet kun kjent som Titan i sju år, ble det onsdag kjent at Blizzard hadde satt ned bremsene. Titan ble kansellert, fordi det rett og slett ikke var moro nok.

Endeliktet kom litt over et år etter at prosjektet gjennomgikk en intern reinkarnasjon, der idéer og konsepter ble kappet og kuttet. Akkurat hva som endret seg da vet vi ikke, men Blizzard-sjefen Mike Morhaime påstod den gang at prosjektet mest sannsynlig ikke kom til å bli et abonnementsbasert nettrollespill, slik planen hadde vært til da.

Nettstedet Kotaku har snust seg frem til kilder som skal ha hatt innsyn i prosjektet før den store oppvasksrunden i fjor sommer, altså i perioden mellom 2007 og 2012. Av disse anonyme vitnesbyrdene har vi fått litt innsikt i hva storprosjektet en gang skulle bli. Vel å merke endres spill mye underveis i utviklingsprosessen, så det er vanskelig å vite om alle konseptene var på plass samtidig.

Working class hero

I grunnprinsippet skulle mye handle om dynamikken mellom to ulike roller. Hver spiller skulle kunne ta på seg en mer normal dagtidsjobb, slik som slakting, konstruksjon eller ingeniørarbeid. Spillerne skulle kunne opparbeide seg forhold til de ikke spillbare figurene, slik at de kunne gjenkjenne de basert på det de hadde gjort tidligere, og man skulle kunne starte familier. Etter at arbeidstimene var over, eller i pauser, skulle man utkjempe slag mot fiendtlige fraksjoner.

Det hele beskrives nesten som en slags superhelt-vri, der man kan bli kalt inn til oppdrag og må gå fra arbeidet for å utkjempe bataljene. En annen kilde sammenlignet dette todelte prinsippet med det norskproduserte nettrollespillet The Secret World, med en «virkelig verden» og en «skyggeverden» å spille i. Det skal også ha vært mulig å bare ignorere forespørselen og heller fortsette med dagjobben om man ønsket det.

Akkurat hvordan disse slagene fortonet seg er ikke helt tydelig, men skal ha blitt beskrevet som noe i nærheten av skytespillet Team Fortress 2. Klasser, slik som Reaper, Jumper, Titan, Ranger og Juggernaut nevnes, og de skal halle ha hatt egne ferdigheter og gjenstander. For eksempel nevnes det at Jumpers være agile og egne seg godt til å utforske slagmarken.

Jorda vår, da gitt!

I Titan skulle spillerne finne seg til rette på en fremtidsutgave av Jorda. Menneskeheten hadde nedkjempet en invasjon fra det ytre rom, og var en smule mer teknisk avansert enn det vi er nå. Planeten skal likevel ikke ha vært et fredelig sted; en kald krig mellom tre forskjellige fraksjoner skal ha vært i gjære, og spillerne måtte ha valgt tilhørighet til én av disse.

Etter planen skulle spilleren få utforske soner som Amerikas vestkyst, Europa, Sør-Amerika og Australia, og målet til Blizzard skal ha vært å lage en svær og omfattende verden og utvide med flere soner fremover.

Håpet var å bygge en verden som føltes levende, med store byer fylt av spillere og ikke-spillerfigurer som interagerte og levde sammen basert på tidligere begivenheter. Faktisk hevdes det at Blizzard hyrte inn utviklere fra The Sims-skaperen Maxis for å sørge for at den kunstige intelligensen kunne bli noe slikt. Grafisk skal det hele ha minnet om en blanding av StarCraft II-mellomsekvensene og mer myke figurer slik de fleste kjenner de fra Pixar-filmer.

En liten rest igjen?

Alt dette ble som sagt skrapet i 2013 da prosjektet flyttet fokus helt. Ingen av kildene Kotaku har snakket med har uttalt seg om hva spillet var etter omorganiseringen, men vi vet fra før av at teamet ble delt opp og mange ble satt til å utvikle andre spill, slik som Heroes of the Storm, World of Warcraft-utvidelsen Warlords of Draenor og Hearthstone.

Ifølge kildene skal det likevel være en liten gjeng igjen fra Titan-teamet som fremdeles pusler med noe. Om det betyr at dette teamet nå jobber med noe helt annet, eller med noe som har røtter i det Titan en gang skulle bli er det vanskelig å vite noe om.

Titan er for øvrig ikke det første spillet som Blizzard har måttet gi slipp på. På nittitallet utviklet selskapet et pek-og-klikk-eventyr kalt Warcraft Adventures som det aldri ble noe av. På midten av 2000-tallet var konsollspillet StarCraft: Ghosts godt på vei, men også det ble skrotet. Begge disse prosjektene ble dog til noveller som antageligvis tok for seg mer eller mindre det samme som skulle skje historiemessig i spillene.

Det finnes en drøss etterlengtede spill som aldri så dagens lys.
Vi har sett nærmere på ti av dem » (krever Ekstra-medlemskap)

Siste fra forsiden