Blizzard vil ikke at Overwatch-spillere bruker mus og tastatur på konsoll

Utvikleren vil ha like forhold for alle.

Blizzard Entertainment

Alle som har spilt førstepersonsskytere på både PC og konsoll vet at plattformene er vidt forskjellige på ett avgjørende punkt – nemlig kontrollsystemet. Mus og tastatur tilbyr bedre presisjon enn stikkene på en håndkontroller, noe Overwatch-utvikler Blizzard er veldig klar over.

Blizzard liker ikke at Overwatch-spillere bruker mus og tastatur på konsoll.
Blizzard

I en melding på det offisielle Overwatch-forumet skrev spillsjef Jeff Kaplan nylig at Blizzard tar avstand fra bruk av mus og tastatur for skytespillets konsollutgave. Ifølge Kaplan har utvikleren kontaktet både Sony og Microsoft i håp om å finne en løsning på problemet:

– Vi har jobbet for, og vil fortsette å jobbe for, at konsollprodusenter enten hindrer bruken av mus og tastatur, eller åpner for at alle konsollspillere enkelt kan bruke mus og tastatur, forklarte spillsjefen.

Det å finne en løsning som passer for alle parter – spillere, utviklere og produsenter – kan imidlertid bli svært vanskelig.

Offisiell og uoffisiell støtte

Mens Sony tillbyr en offisiell pakke med mus og tastatur for PlayStation 4 har Microsoft enda ikke implementert støtte for PC-tilbehør på Xbox One. Det har riktignok ikke hindret spillere som helst vil slippe å spille førstepersonsskytere med håndkontrollere.

Mus og tastatur gir større presisjon i førstepersonsskytere.
Blizzard

Per i dag finnes det en rekke adaptere som åpner for tilkobling av mus, tastatur og annet tilbehør på både PlayStation 4 og Xbox One. Disse er selvfølgelig uoffisielle produkter, noe som er med på å skape ubalanse blant fanbasen til spill som Overwatch.

Kaplan oppfordrer derfor spillere til å kontakte Sony og Microsoft direkte for å ta opp problemet, men hvorvidt selskapene kan eller er villige til å gjøre noe er en annen sak:

– Dette er vårt problem. Vi kan bare ikke fikse det uten hjelp fra samarbeidspartnerne våre, avslutter Overwatch-sjefen.

Bør Overwatch på konsoll støtte bruk av mus og tastatur?
Si gjerne din mening i kommentarfeltet under.

Siste fra forsiden