Telialigaen - League of Legends

Blodig oppgjør i horisonten

Bifrost og Wizard kommer til å kjempe med nebb og klør for å stadfeste sin plass på toppen av tabellen.

Support-spillerne «Bruland» (t.v.) og «Denden» (t.h.) møtes i Telialigaens fjerde runde
Privat/Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE I TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS:

Vis mer

SØNDAG 20. SEPTEMBER

18:00 - Domino - Vanir
18:00 - Last Minute - Riddle
18:00 - Viking - Celestial
18:00 - PredatorX - Nordavind
20:00 - Bifrost - Wizard

Se resten av terminlisten »

Fjerde runde av Telialigaen League of Legends toppes med hovedkampen mellom to lag som både har imponert og overrasket i de innledende rundene.

Bifrost deler tabelltoppen med Nordavind etter forrige rundes seier mot forhåndsfavoritt Viking. Lagets Support-spiller Mikael «Bruland» Bruland mistenker at Viking-veteranene har tatt lett på sesongåpningen.

– Jeg tror Viking har undervurdert ikke bare oss, men hele ligaen. Det virker som om de har kommet inn med en mentalitet om at de ikke skal bry seg før sluttspillet. Med det tempoet her kan det dog se ut som om det ikke blir noe sluttspill på de.

Kun poenget bak Bifrost ligger Wizard på en delt tredjeplass med Domino. Sammen utgjør de fire nevnte lagene de foreløpige sluttspillsdeltakerne foran forhåndsfavoritter som Riddle og Viking.

LES OGSÅ: Forsøkte å signere serielederen privat – legger seg flat

Se hovedkampen mellom Bifrost og Wizard søndag klokken 20:00 på Twitch »

– Ingen lag er uslåelige

DISSE SPILLER FOR BIFROST:

Vis mer

Gustav «Guffe» Thaarup (Top)
Kasper «MonkeyDon» Jensen (Jungle)
Sondre «Shaolin» Myrmel (Mid)
Endre «Slemdre» Luktvasslimo (ADC)
Mikael «Bruland» Bruland (Support)

Med en margin på kun seks poeng mellom første- og sjetteplass på tabellen, er det ingen tvil om at det kjempes med nebb og klør om hvert eneste poeng. Da svir det spesielt mot antatt dårligere motstandere, noe også Bruland har opplevd.

– Det er ikke mange gratis seire denne sesongen. Celestial vise oss det, og vi viste det til Viking i påfølgende runde.

Det virker som om Brulad trives i underdog-rollen, og han kan fortelle til Gamer.no at laget har høyere ambisjoner enn å havne midt på tabellen.

– Vi går inn med en mentalitet om at ingen lag er uslåelige. Målet vårt er ikke å unngå nedrykk - men å vinne mer, og da må man slå alle. Det kan fort hende at vi tar en kamp eller to av flere favoritter.

LES OGSÅ: – Vi får en test på hvor vi er i denne kampen

Les også
– Vi har vært på treningsleir i ti dager for å fikse små feil

Spår et blodig oppgjør

Mot Wizard er nok Bifrost nødt til å sikre seg poeng dersom håpet om en plass i sluttspillet skal overleve. Support-spilleren har tro på at det blir en underholdende kamp for seerne, og trekker spesielt frem lagets Mid Lane-spiller Sondre «Shaolin» Myrmel som et mulig episenter for action.

«Bruland» spår et blodig oppgjør i rundens hovedkamp
Privat

– Jeg syns Wizard er et sterkt undervurdert lag, som også vi må være obs på. Begge lag har selvfølgelig veldig lyst til å vinne denne runden, så jeg tror det kan bli et blodig oppgjør. Folk kan nok få et stort utbytte av å ha «Shaolin» i Fantasy denne runden. Han liker å slåss og jeg tror han kommer til å ende opp med mange drap i et ellers blodig oppgjør. Jeg tror også at kartene vil bli avgjort gjennom Mid Lane og Jungle, hvor vi kan finne mye suksess.

Det er lite som tilsier at Bruland kommer til å undervurdere motstanderne sine fra hans utsagn. Spesielt hans motpart i Support-rollen trekker han frem som en av Wizards store styrker.

– «Denden» og «Weka» er to sterke spillere som kan ta over kamper, så det er noe vi må se opp for, sier han før han fortsetter.

– Likevel er det jeg frykter mest med Wizard deres manager «DeBound» og hans melding på Twitter. Hvis vi taper, får vi vel høre det fra han.

LES OGSÅ: Vil du havne på pallen i Fantasy?

Selvsikker på Wizard-seier

DISSE SPILLER FOR WIZARD:

Vis mer

Oiva «Weka» Veikka Lindfors (Top)
Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
Arne «Kejila» Osnes Devik (Mid)
Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Med to seire av tre mulige, skulle en tro at Wizard-spillerne var fornøyde med innsatsen så langt i sesongen. Lagets Support-spiller Dennis «Denden» Bui mener derimot at det ikke har vært noe utenom det vanlige.

– Så langt har vi ikke møtt noen gode lag med unntak av Riddle, så det har gått som forventet.

Bui har lang medfart i norsk League of Legends, og har spilt mot mangfoldige spillere gjennom sesongene. Tross erfaring og kunnskap forteller han at han går inn i rundens hovedkamp uten særlig innsikt i Bifrosts spillestil.

– Jeg har ikke sett noen av kampene de har spilt denne sesongen, men jeg har sett «MonkeyDon» prøvespille før. Har også hørt om Bot Lane-spillerne deres denne sesongen og jeg tror ikke de har utvikla seg så mye. På vår side har vi fått inn litt flere treninger, forbedret samspillet vårt og utviklet forståelsen for hverandre så jeg er selvsikker på seier.

LES OGSÅ: Poengdeling i toppkampen

Ringrev i Support-rollen

Mangel på innsikt i- og informasjon om motstanderne er en ting, å ha en strategisk plan er en annen. Skal vi tro Support-spilleren, vil det ikke skorte på strategi fra Wizard.

Vil «Weka» trylle i Top Lane på søndag?
Dutch League

– Vi liker å spille gjennom Top Lane- og Jungle-spillerne våre. Både «Kejila» og «Addi» tar det rolig til de kjøper seg tre nøkkelkomponenter. Det er nok også gjennom Top Lane og Jungle at vi finner fordeler mot Bifrost, både på grunn av individuelle forskjeller og fordi samspillet vårt over hele kartet er bedre.

Når Bui blir konfrontert med sin motparts utsagn om seg selv og «Weka» og deres magiske evner til å ta over kamper, sier han seg ydmykt enig, og forteller samtidig at han håper den unge finnen i Top Lane får mulighet til å vise seg frem fra sin beste side snart.

– Jeg er helt enig. Jeg har spilt Support siden sesong tre, og mange av heltene som ble brukt da er fremdeles relevante, så jeg har mye kunnskap på den fronten, i tillegg til at jeg leder laget på kartet. «Weka» er sterk, og har veldig gode mekaniske egenskaper. Syns det er kjipt at han ikke har fått vist seg ordentlig fram i kampene våre. Han har lite erfaring når det kommer til kompetitive kamper, ettersom han nettopp ble 18.

LES OGSÅ: – Foxed har overgått alles forventninger så langt

Siste fra forsiden