Blur byr på utradisjonell moro

Realistisk bilspill henter inspirasjon fra Mario Kart-serien.

Gjennom en pressemelding har skaperne av blant annet Project Gotham Racing kunngjort bilspillet Blur. Blur ser 20 sjåfører i knallhard konkurranse om topplasseringene, og skitne triks er tillatt. På lik linje som i den mer familievennlige Mario Kart-serien, deles det ut en rekke forskjellige våpen og oppgraderinger underveis. Eksempel på slike er en energieksplosjon som kaster motstanderne av banen, eller oppgraderinger som gir høyere toppfart.

Blur skal gå for en realistisk visuell stil, selv om spillet ellers kanskje er mindre virkelighetsnært denne gangen. I tillegg til at bilene skal være fotorealistisk fremstilt, finner kappløpene sted rundt ekte landemerker og byer i den virkelige verden, blant annet i Los Angeles og San Fransisco til Storbritannia og Spania.

Fra Bizarres Project Gotham Racing 3

– Under forberedelsene til dette spillet så vi at vi hadde en stor mulighet til å gå lengre enn de tradisjonelle bilspillene, og lage et spill som utelukkende fokuserer på å gjøre bilspill ”gøyale” igjen, sier Martin Chudley i Bizarre.

Blur vil ha en omfattende onlinedel, med opptil 20 deltakere på en og samme tid. Utviklerne lover en dynamisk og spillerdrevet historie, som vil avhenge av hvordan spilleren gjør det i løp, og hvilke venner og rivaler spilleren skaffer seg. Nøyaktig hvordan dette vil fungere i praksis er uvisst.

I tillegg til online flerspiller vil Blur være et av de få i dag som har skikkelig lokal flerspiller, fire spillere kan kose seg hjemma i stua. Utgiver Activision regner med å slippe spillet i høst, for både Xbox 360, PS3 og PC. Kan Blur vise seg å bli Mario Kart med realistisk grafikk?

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden