Borgerkrigsspill fra Tilted Mill

Berømt sørstatsmann får eget spill

I Mosby's Confederacy får vi kjempe mot blåjakkene under den amerikanske borgerkrigen.

Amerikanske Tilted Mill har mye på gang for tiden. Nylig lanserte de hybridspillet Hinterland (en blanding av actionrollespill og bybyggerspill), og nå har de kunngjort at de har planer om nok en utgivelse før året er omme.

John S. Mosby.

Det nye spillet er Mosby's Confederacy, et strategispill som følger John Singleton Mosby – en av den amerikanske borgerkrigens mest interessante ledere.

Denne sørstatsmannen, som fikk kallenavnet «det grå spøkelset», ledet en liten gruppe soldater bak fiendens linjer, og ved hjelp av geriljataktikk og smart utnyttelse av ressurser klarte han å overvinne langt større styrker enn hans egen.

Mosby's Confederacy blander turbasert strategi og sanntidsbasert taktikk, og lar deg rekruttere og lede dine egne soldater, som du tar med på tokt. Du kan også investere i lokale småbyer, for å bygge feltsykehus, staller og våpenlager.

Spillet kommer, som Hinterland, med en stor tilfeldighetsfaktor, noe som sikrer gjenspillingsverdien. Oppdrag og fiendestyrker forandrer seg for hver gang du spiller, og du er derfor avhengig av å bruke speidere for å finne ut hvor landet ligger.

Spillet har også enkelte rollespillelementer, og etter hvert som soldatene dine får erfaring vil de få nye egenskaper, noe som kommer godt med etter som situasjonen forverrer seg for sørstatene.

Mer informasjon om Mosby's Confederacy kan du finne hos Tilted Mill. Det er kanskje verd å påpeke at Tilted Mill består av en gruppe veteraner fra Impressions, som utviklet flere borgerkrigsspill på nittitallet.

Siste fra forsiden