Kommentar

Telialigaen - League of Legends

Brages betraktninger: Lotto på tippekupongen

Nesten plettfrie spådommer i første runde kan brått bli ødelagt i Telialigaens andre runde.

Privat, Skjermbilde: League of Legends/Riot Games, Edit: Brage Vasseljen

I sist utgave av Brages betraktninger satte jeg et (noe ironisk) spørsmålstegn ved hvorvidt innføringen av best av tre-oppgjør hadde noe å si for Telialigaen League of Legends eller ei. I denne runden fikk vi svaret. Innføringen har ikke vært noe annet enn helt fantastisk.

Hvem har to tomler, et upåklagelig skjegg, og er klar for Telialigaens tredje runde? Denne karen.
Privat

Vel - kanskje ikke for KAOS, HyFerion5 eller Vanir. Men likevel. For noen uhyre spennende oppgjør vi hadde gått glipp av om vi fremdeles hadde hatt best av to-oppgjør. Telialigaens andre runde var nemlig stappfull av høydepunkt, og selv om jeg kun satt med en laptop-skjerm delt opp i fire små vinduer for å kunne følge med på alle oppgjørene, følte jeg meg som en daytrader som fulgte aksjemarkedet med et falkeblikk.

Uansett - velkommen tilbake til Brages betraktninger, et ukentlig innslag gjennom høstens sesong hvor jeg, Brage, går gjennom resultatene fra kampene i foregående runde og tar en titt på kampene i den kommende runden.

LES OGSÅ: Nordavind bytter navn til 00 Nation

Elefanten i rommet

SLIK ENDTE ANDRE RUNDE AV TELIALIGAEN

Vis mer

Domino 2 - 1 KAOS
Bifrost 2 - 0 Wizard
HyFerion5 1 - 2 Rich Gang
00 Nation 2 - 1 Vanir
Bitfix 0 - 2 Riddle

Første oppgjør ut var Domino mot KAOS. Jeg var vel ikke alene om å sitte på kanten av stolen min i kamp nummer tre, og til tross for at Domino kom seirende ut av oppgjøret må jeg ta av meg hatten for utviklingen til KAOS. Dette lover godt for resten av sesongen!

«HHNeverLucky» med nok en stjerneprestasjon, denne gangen mot Wizard.
Domino Esport

Oppgjørene mellom Bifrost og Wizard og mellom Bitfix og Riddle var begge relativt ensidige. Jeg vet ikke hvor mye sjokolademelk Bifrosts «HHNeverLucky» hadde helt i seg på forhånd av runden, men han leverte til et upåklagelig nivå mot Wizard. Foreløpig ser det mørkt ut for både Wizard og Bitfix med tanke på overlevelse i førstedivisjon, men det er for tidlig til å dra noen konklusjoner enda.

HyFerion5 mot Rich Gang utviklet seg til å bli nok en neglebiter av et oppgjør, etter at begge lagene sikret seg hver sin kamp på overbevisende vis. De fulgte hverandre tett i den tredje og avgjørende kampen, men en «Slice» som var varm i trøya på Kha'Zix ble rett og slett for mye å håndtere for HyFerion5. At vi på toppen av det hele fikk se «Veigar v2» på sin signatur-helt Veigar i kamp nummer to var helt nydelig.

LES OGSÅ: Nordavind bytter navn til 00 Nation

Over til rundens hovekamp - 00 Nation mot Vanir. At Vanir skulle ta første kart hadde jeg faktisk ikke trodd. Hvilken prestasjon! Det ble likevel for tøft å skulle ta hele oppgjøret - spesielt når «Sharp» bestemte seg for å kjøre enmannsshow i resterende kamper. Det er virkelig bare ett lag med «Sharp» i lagoppstillingen. Jeg hadde opprinnelig pekt ut oppgjørets første kamp som rundens høydepunkt for min egen del, men det var før jeg sjekket Vanirs Twitter-konto etter oppgjøret.

Les også
FURIA ble for sterke for 777 - røk ut i kvartfinalen

Noen syns kanskje ikke at slike memes hører hjemme i relativt seriøse sammenhenger, men skitt au. Vanir - dere tapte kanskje kampen, men dere vant min Twitter-feed. Beklager 00 Nation, men jeg måtte adressere elefanten i rommet.

Spådomsstatistikken kan ryke i tredje runde

BRAGES SPÅDOM, TREDJE RUNDE

Vis mer

SØNDAG 12. SEPTEMBER
Bifrost 2 - 1 Rich Gang
Bitfix 0 - 2 HyFerion5
00 Nation 2 - 1 Riddle

ONSDAG 15. SEPTEMBER
Domino 2 - 0 Wizard

UTSATT

KAOS 1 - 2 Vanir

Se resten av kampene i terminlisten »

Dersom vi utelukkende ser på resultat, altså vinn eller tap, i forrige runde traff jeg usedvanlig bra på mine spådommer. Fem av fem oppgjør, rett inn! På kartforskjell var det heller ikke så aller verst, med kun én bom.

I kommende runde har jeg dessverre ikke like mye tiltro til treffsikkerheten når det kommer til kartforskjellen.

Jeg forventer at Bifrost tar poengene hjem mot Rich Gang, men ikke uten at sistnevnte lag biter godt ifra seg. Spørsmålet er om Rich Gang har en plan mot «HHNeverLucky», og om de klarer å gjennomføre den.

Dessverre for både Bitfix og Wizard tror jeg at motstanden blir for tøff, også i runde nummer tre. Både HyFerion5 og Domino ser sterke ut på hver sin måte, og jeg tror det skal litt til for at resultatet blir noe annet enn ensidig.

Oppgjøret mellom KAOS og Vanir har blitt utsatt på ubestemt tid, og det er kanskje fordelaktig for førstnevnte lag som nylig annonserte sin nye ADC-spiller, «Certified Random». Dersom KAOS får inn litt trening før oppgjøret spilles kan det fort bli et jevnt oppgjør, og jeg tror begge lag kommer til å ta en kamp. Likevel holder jeg en knapp på Vanir, såfremt de klarer å holde hodene kalde utover oppgjøret. Mot 00 Nation virket det som om de ga litt opp, men jeg antar at de har tatt tiden til hjelp for å jobbe med nettopp dette.

«Ploxy» er på Riddles side av Summoner's Rift denne gangen - men holder det?
Sindre Stien/Good Game

Ukas hovedkamp er antakeligvis et av sesongens klare toppoppgjør. 00 Nation og Riddle har begge to blitt dratt fram som Telialigaens sterkeste lag på papiret, og nå får vi endelig se hvem som har forspranget.

00 Nations Jungle-spiller «Sharp» har sømfart gamle tweets i forkant av oppgjøret for å gjøre det klokkeklart hva vi har i vente. Jeg er ikke veldig imponert over nivået på pizzabakingen, men jeg er skråsikker på at det blir et uhyre underholdende oppgjør.

Siste fra forsiden