Brian Eno lager Spore-musikk

Den britiske musikeren Brian Eno har bekreftet at han kommer til å stå for musikken til Spore.

I følge nettstedet We Make Money Not Art, har den britiske musikeren Brian Eno bekreftet at han skal stå for musikken i Will Wrights etterlengtede Spore. Dette skal han ha fortalt på et foredrag i Berlin. Brian Eno og Will Wright har tidligere holdt et foredrag sammen, om hvordan matematiske systemer kan brukes kreativt, så nyheten om at Eno vil stå for musikken i Spore kommer ikke som noen gedigen bombe.

We Make Money Not Art forteller at musikken i Spore ikke vil være komponert, men skapes direkte av datamaskinen, basert på matematiske regler bestemt av Eno. På foredraget demonstrerte han et program som kalles The Shuffler, som ved hjelp av en liten kombinasjon lydelementer kunne lage uendelige variasjoner av disse.

Denne typen musikkproduksjon er ikke et nytt fenomen, og hvis du stikker innom nettstedet Algorythmic.net vil du finne en rekke programmer som gjør akkurat det samme. Flere spill har benyttet seg av slike teknikker, blant annet Ballblazer fra 1985 (wikipedia har et eksempel på musikk fra C64-versjonen av spillet).

Spore fokuserer i stor grad på matematisk skapt innhold, og det passer dermed godt at musikken også genereres automatisk av datamaskinen mens du spiller.

Siste fra forsiden