Telialigaen - League of Legends

Brikkene falt på plass for Domino

En overbevisende oppvisning mot Wizard sikret Domino sluttspillplass.

«Nash» (t.v.) og «HHNeverLucky» har sikret sin sluttspillplass.
Mohammed Barzinje/Riddle/Olav Leiknes/Bitfix, Redigering: Brage Vasseljen/Good Game

SLIK ENDTE NIENDE RUNDE AV TELIALIGAEN:

Vis mer

Vanir 0 - 2 Viking
Riddle 2 - 0 Bifrost
Celestial 0 - 2 PredatorX
Nordavind 2 - 0 Last Minute
Wizard 0 - 2 Domino

Se alle resultatene her »

Telialigaens niende- og avsluttende serierunde var skjebnesvanger for seks av ti lag. Tre av disse var Domino, Wizard og Viking som spilte om to av fire plasser i sluttspillet,

Med seier i sine respektive kamper er nå Domino og Viking klare for sluttspillet sammen med Nordavind og Riddle. Dominos Mid Lane-spiller Alexander «HHNeverLucky» Fedde var tydelig lettet etter å ha stemplet billetten til sluttspillet.

– Det føles veldig godt. Før sesongen var jeg jo veldig sikker på at det ikke kom til å bli noe problem å nå sluttspillet, men det ble litt rot i løpet av sesongen. Når vi nå sikret oss er jeg lettet, sier han til Gamer.no.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

LES OGSÅ: Dette er Norges håp i høstens store League of Legends-turnering

– Fjernet «Sidon» fra kartet

I den første av de to kampene mellom Wizard og Domino fikk seerne bevitne et Domino med en klar slagplan - å avvæpne Wizard-Jungler «Sidon». League of Legends-kommentator Kristian «Sangopan» Heggland mener at Domino lyktes svært godt med planen.

Kristian «Sangopan» Heggland (t.v.) skryter av Dominos evne til å gjennomføre slagplanen.
Sindre Stien/Good Game

– Domino fokuserte på å ta kampen inn i sitt spor, og lyktes til de grader. På kart nummer en spilte de såpass solid at de regelrett fjernet «Sidon» fra kartet. Han klarer aldri å nå sine fire Marks (en av helten Kindreds passive evner, journ. anm.) med Kindred som er helt essensielt for at helten skal kunne føles nyttig.

Domino gikk inn i kart nummer to med en annen strategi og satset denne gangen på å ri stormen av og bringe seieren i havn med helter som blir sterkere i takt med klokken. Heggland peker spesielt på én hendelse som gjorde det enkelt for Domino å gjennomføre planen.

– På kart to valgte Domino en skalerende komposisjon, hvor målet deres var å ikke havne for langt bak i den innledende fasen av kampen. Et relativt tidlig dobbeltdrap for «HHNeverLucky» på Kassadin gjorde at Wizard havnet bakpå, og Domino nok en gang var i kontroll. Med en komposisjon som bare blir bedre og bedre jo lenger ut i kampen man kommer, var det duket for nok et kart i Dominos favør.

Imponerente visning av «HHNeverLucky»

DISSE SPILTE FOR DOMINO

Vis mer

Thomas «RIPPED IRL» Hau (Top)
Martin «Yike» Sundelin (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

Les også
Apeks vant Tipsport Bratislava Cup 2022

Da Viking seiret over Domino forrige runde var det spesielt gjennom Mid Lane de klarte å få overtaket. Alexander «HHNeverLucky» Fedde legger ikke skjul på at det førte til en liten knekk på selvtilliten.

– Det føltes veldig godt å spille i dag. Jeg følte meg skikkelig dårlig og lite selvsikker etter at jeg fikk bank av «Zhandia» i forrige runde, så det var gøy å knekke Wizards nå.

Også lagkamerat Alf-Kristian «Nash» Sund er tilfreds med lagets innsats, og drar spesielt frem Mid Lane-spilleren som et av kampens lyspunkt.

DISSE SPILTE FOR WIZARD

Vis mer

Oiva «Weka» Veikka Lindfors (Top)
Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
Arne «Kejila» Osnes Devik (Mid)
Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

– Deilig å vinne så overlegent vi gjorde. Alle på laget var sterkere i sine respektive roller, og spesielt «HHNeverLucky» hadde en ekstremt imponerende visning. Jeg får nå endelig spilt sluttspill og gleder meg veldig til semifinalen, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Noen gang funker bare alt man prøver på, og det er ingenting som føles bedre enn det. Dette var plankekjøring fra start til slutt føler jeg.

LES OGSÅ: Fem lag kjemper om to sluttspillplasser

Peker ut Nordavind som favoritt

Dominos tre tap gjennom sesongen har vært mot de andre sluttspilldeltakerne. Av de fire lagene peker både Nordavind og Riddle seg ut som to av de sterkeste deltakerne, med null tap på ni kamper. Support-spiller Alf-Kristian «Nash» Sund legger ikke skjul på at Nordavind stikker seg ut som en favoritt, men tror fremdeles at sjansene er gode for Domino-seier uavhengig av motstander.

– Alle lag i sluttspillet ser sterke ut. Jeg må vel gi en liten fordel til Nordavind som kom på førsteplass i seriespillet. Likevel tror jeg det kommer til å bli jevnt uansett hvem de velger å spille mot. Jeg tror vi har gode sjanser mot alle lag.

Nordavind pekes ut som favoritter i sluttspillet
Sindre Stien/Good Game

Også Mid-Laner Alexander «HHNeverLucky» Fedde peker ut Nordavind som en favoritt, sammen med Riddle. Håpet er likevel at han gjenforenes med gamle lagkamerater i Viking i finalen, denne gangen iført Domino-drakt.

– Jeg tenker at Nordavind og Riddle er de sterkeste konkurrentene. Nordavind velger antakeligvis Viking og er nok favoritter i sin kamp, men man vet aldri hva slags syke strategier Viking kan stille med. Dessuten har de den beste Mid Lane-spilleren i ligaen som kan vinne kamper alene, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Hvis vi møter Riddle tror jeg det blir en syk kamp hvor mye kan skje. De kommer nok til å være litt eplekjekke ettersom de slo oss i seriespillet, men nå har vi fått inn «Nomi». Jeg tror vi skal klare å slå Riddle, også satser jeg på at Viking slår Nordavind. Det hadde vært veldig gøy å møte gamle lagkamerater i finalen.

LES OGSÅ: Domino herjet i 2. divisjon i vår - null poeng etter åtte kamper i 1. divisjon

Ekspertenes spillerbørs

Denne sesongen vil kommentatorene sammen gi spillerne en karakter etter hovedkampen både i League of Legends og Counter-Strike. Karakterene gis som et totalbilde av spillernes prestasjon i hele kampen, og går på en skala fra én til ti hvor én er dårligst og 10 er best. En spiller som får karakteren 10 vil ha gjort en helt perfekt kamp fra start til slutt, mens en spiller som får karakter én mest sannsynlig ikke var til stede ved tastaturet.

WizardKarakter DominoKarakter
«Weka»4 «RIPPED IRL»6
«Sidon»4 «Yike»7
«Kejila»3 «HHNeverLucky»7
«Addi»5 «Nomi»6
«Denden»4 «Nash»8

Siste fra forsiden